Share
Participare masivă la acțiunea de ecologizare „Let`s Do It, Romania!”, mănușile pentru voluntari epuizându-se de la primele ore (GALERIE FOTO)

Participare masivă la acțiunea de ecologizare „Let`s Do It, Romania!”, mănușile pentru voluntari epuizându-se de la primele ore (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 21 septembrie, mii de maramureșeni au participat la acțiunea națională de ecologizare ”Let`s Do It, Romania!”. Cert e că cele peste 7.000 de mănuși primite pentru acțiune s-au epuiza instant și au fost departe de a acoperi cererea.În Baia Mare startul s-a dat la ora 9.00, de pe Platoul București, prezenți fiind numeroși voluntari și elevi de la toate unitățile școlare din oraș (nivel gimnazial și liceal). Principalele zone în care s-a făcut curățenie au fost: Baraj Firiza (Valea Romană, Borcut, Coada Lacului, Valea Borcutului), râul Săsar, Limpedea-Coloane, zona Pirita, zona Cuprom, Parcul Municipal ”Regina Maria”, Valea Usturoiu, precum și în vecinătatea unităților școlare.

În județ, primăriile participante la acțiune au fost: Repedea, Cupșeni, Băiuț, Botiza, Ariniș, Băița de Sub Codru, Sarasău, Baia Sprie, Oarța de Jos, Copalnic Mănăștur, Săcălășeni, Valea Chioarului, Vima Mică, Sighetu Marmației, Dragomirești, Seini, Cavnic, Borșa, Mireșu Mare, Șieu, Șomcuta Mare, Vadu Izei, Groșii Țibleșului, Coaș, Tăuții Măgherăuș, Asuaj, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă, Petrova, Ieud, Vișeu de Sus, Satulung și Ulmeni.

„E o nouă acțiune cu un mesaj puternic, fiindcă cei mici au adunat  gunoaiele aruncate de cei mari. S-au adunat obiecte de mobilier,  materiale de construcții, pet-uri, materiale textile etc. Mulțumesc elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor care au răspuns invitației de a participa la eveniment. Sper că acțiunea noastră să aibă un impact pozitiv asupra comunității, sper că acei care nu respectă legea să fie identificați și aspru pedepsiți. Anul trecut am ocupat locul I la nivel național ca număr de voluntari. În acesta an ne regăsim tot pe primul loc, cel puțin ca număr de voluntari înscriși pe platforma Let`s Do It, Romania!” Dar rezultatele exacte le vom avea după colectarea tuturor datelor din cele 41 de localități din județ, care au participat la acțiune”- spune Silvia Pop, coordonator județean al acțiunii și președintele Gărzii Ecologice Baia Mare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu