Share
(Eco)plutașii de pe Someș, misiune îndeplinită (GALERIE FOTO)

(Eco)plutașii de pe Someș, misiune îndeplinită (GALERIE FOTO)

Cei 18 tineri care s-au aventurat sâmbătă dimineață cu ecoplutele fabricate din PET-uri pe râul Someș au ajuns cu bine la destinație. Expediția a avut ca scop sensibilizare opiniei publice în legătură cu colectarea selectivă și reciclarea ambalajelor de tip PET, demonstrând că e necesar doar puțin interes pentru a proteja natura în mod activ, creativ și distractiv.

După ce s-au lansat la apă în dreptul localității Benesat, în prima zi aventurierii au parcurs ceva mai mult din jumătatea distanței. Dar au și acostat de câteva ori, pentru a se odihni, efortul depus fiind unul semnificativ în condițiile în care confortul „navigării” pe aceste plute este destul de precar. Spre seară s-au oprit în dreptul localității Sârbi, unde s-au bucurat de liniștea naturii și de câteva bunătățuri gătite la grătar de bucătarul expediției. Peste noapte au campat în corturi și duminică dimineață au pornit spre destinația finală. Din motive obiective au decis să scurteze puțin traseul, terminându-și aventura în dreptul podului de la Ardusat.

În pofida oboselii acumulate și a orei târzii, au mers să predea plutele din PET-uri la un centru specializat în colectarea selectivă.

Într-o postare pe facebook, unul dintre organizatori a scris: „Felicitări tuturor! S-a încheiat cu succes a 12-a ediție de coborâre cu plutele pe Someș. Vă mulțumesc tuturor pentru implicarea și responsabilitatea de care ați dat dovadă, pentru răbdarea cu care v-ați înarmat pentru a construi plutele, să terminați traseul de 50 km pe râul Someș și, inclusive, pentru că ați venit cu toții să predăm sacii”.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu