Share
2.000 de puieți de stejar și frasin, plantați la Ocolul Silvic Șomcuta Mare

2.000 de puieți de stejar și frasin, plantați la Ocolul Silvic Șomcuta Mare

Anual, în perioada 15 martie-15 aprilie, Direcția Silvică Maramureș marchează Luna Plantării Arborilor. Astfel, la Ocolul Silvic Șomcuta Mare și-au dat întâlnire voluntari, reprezentanți ai Gărzii de Mediu,  Agenției pentru Protecția Mediului,  Agenției Naționale pentru Arii Protejate și personalul silvic din cadrul Romsilva, în cadrul acțiunii de împăduriri, plantând 2.000 de puieți forestieri de stejar și frasin.

Tot anual, Romsilva asigură sprijin logistic pentru activitățile voluntarilor și pune la dispoziția celor interesați puieți forestieri necesari acțiunilor de impădurire.

În campania de împăduriri de primăvară din acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera 9.021 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 6.421 hectare prin regenerări naturale și 2.600 hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.964 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 465 hectare. Pentru toate aceste lucrări derulate în campania de împăduriri de primăvară vor fi utilizați circa 23 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii”, transmite Direcția Silvică Maramureș, pentru Ziar MM.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu