Pompieri la concurs - 7 minute în urmă
Tinerii din Dumbrăvița au descoperit bisericile-monument de lemn și piatră din Țara Chioarului prin obiectivul aparatului foto - 1 oră în urmă
Se schimbă foaia în Liga 3 - 2 ore în urmă
Micuții de la Școala Gimnazială Satulung au plantat flori și pomișori la Muzeul Satului din Baia Mare - 2 ore în urmă
A fost hram la Parohia „Buna Vestire” din Ieud-Centru - 3 ore în urmă
Cod Galben de inundații în Maramureș: risc crescut pe râurile din județ - 4 ore în urmă
A trecut la cele veșnice Petru Codrea, ultimul supraviețuitor sighetean al închisorilor comuniste - 4 ore în urmă
Stegarul Dac și ultima sa aventură – între protest și psihiatrie - 4 ore în urmă
Karatiștii din Fărcașa au obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național de Karate – Do Shotokan WSF - 5 ore în urmă
24 Martie – O descoperire care a schimbat lumea - 5 ore în urmă
2.000 de puieți de stejar și frasin, plantați la Ocolul Silvic Șomcuta Mare
Anual, în perioada 15 martie-15 aprilie, Direcția Silvică Maramureș marchează Luna Plantării Arborilor. Astfel, la Ocolul Silvic Șomcuta Mare și-au dat întâlnire voluntari, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale pentru Arii Protejate și personalul silvic din cadrul Romsilva, în cadrul acțiunii de împăduriri, plantând 2.000 de puieți forestieri de stejar și frasin.
Tot anual, Romsilva asigură sprijin logistic pentru activitățile voluntarilor și pune la dispoziția celor interesați puieți forestieri necesari acțiunilor de impădurire.
În campania de împăduriri de primăvară din acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera 9.021 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 6.421 hectare prin regenerări naturale și 2.600 hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.964 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 465 hectare. Pentru toate aceste lucrări derulate în campania de împăduriri de primăvară vor fi utilizați circa 23 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii”, transmite Direcția Silvică Maramureș, pentru Ziar MM.
Lăcrimioara ZOTA