Share
Medalii obținute de Academia de Șah Maramureș la Cluj

Medalii obținute de Academia de Șah Maramureș la Cluj

În 13-14 iunie, a avut loc cea de-a 2-a etapă a Grand Prix România.

Fondul de premiere generos, ospitalitatea tradițională a oamenilor din urbea de pe Someș, dorința participanților de a se bucura de acest minunat joc și revederea cu prietenii șahisti, o sală de joc la superlativ, BTarena Cluj-Napoca, au fost câteva dintre argumentele celor 314 concurenți din 17 țări.

”Un contingent important de tineri ”academicieni” maramureșeni a împărțit arena alături de 22 GM, 11 IM, 15 MF, o experiență cu un puternic iz motivațional. Prezența în sala ca invitat special a multiplului campion mondial, Viswanathan Anand a oferit o și mai mare greutate acestui eveniment care pe lângă main event, etapa de Grand Prix, a conținut și un concurs pentru 500 de copii incluși în programul Educație prin șah.

Dintre copiii care se antrenează în cadrul clubului nostru, doi și-au auzit numele la decernarea premiilor. Astfel, Sara Șunea a urcat pe prima treaptă a podimului destinat celor cu Elo 1701 – 1800, după un concurs excelent, în care a învins un maestru național și un maestru FIDE. Maia Moldovan, care și-a îmbunătățit mult jocul în ultimul timp și se găsește pe un val de încredere, a strâns 5,5 puncte, + 42 la Elo, ceea ce i-a oferit bronzul categoriei 1601-1700.

Chiar dacă nu au fost recompensați financiar pentru evoluția lor, ceilalți copii au avut destule partide în care ne-au bucurat inimile și au acumulat experiență șahistă și de viață. Astfel, Marian Mureșan a impresionat prin victoriile la Andrei Filip și Radu David. Andrei Năsui își continuă creșterea șahistă, remizând cu multipla campioană națională de junioare, Maria Lia.

Pentru Alex Pașca – campion național de șah rapid B10 ani, Ina Petcu și Răzvan Bercu a fost un prilej de a acumula experiență, finish-ul mai slab privându-i de o clasare superioară. Pentru Sara a fost un concurs foarte util, o ultimă verificare înainte de Campionatul European pe Echipe de Juniori/Junioare care se va desfășura în perioada 21-28 iunie în Rodos, Grecia”, arată conducătorii Academiei de Șah Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu