Share
Măsuri de precauție (Surse): 9 oameni ai legii ar fi în autoizolare după ce ar fi intrat în contact cu șeful de post din Sarasău; Se face ancheta epidemiologică

Măsuri de precauție (Surse): 9 oameni ai legii ar fi în autoizolare după ce ar fi intrat în contact cu șeful de post din Sarasău; Se face ancheta epidemiologică

Revenim cu informații în cazul de COVID-19 confirmat la Secția Rurală 6 Sarasău din cadrul IPJ Maramureș, despre care am scris ieri (vezi AICI!). Cel puțin 9 persoane ar fi în autoizolare, spun surse DirectMM.ro.

Până în prezent, nu se știe exact de unde ar fi luat șeful de post noul coronavirus, întrucât secția de poliție nu deservește numai comuna Sarasău, ci și comunele arondate Bocicoiu Mare, Rona de Jos, Rona de Sus, Câmpulung la Tisa, Săpânţa, Remeţi, Vadu Izei.

Cert este că, în cursul zilei de sâmbătă, polițistul ar fi început să prezinte simptome specifice COVID-19. Automat ar fi fost chemat un echipaj de specialitate, dotat cu izoletă, și bărbatul ar fi fost transportat, conform surselor DirectMM.ro, la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Aceleași surse menționează faptul că șeful de post ar fi fost în timpul serviciului în acel moment. Iar în contact cu acesta ar fi intrat 4-5 polițiști din cadrul Secției Rurale 6 Sarasău și alți 4 angajați ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, care are, de asemenea, sector în Sarasău.

Se vehiculează că, până acum, nu ar fi alt coleg confirmat pozitiv, însă situația este dinamică. În prezent, Direcția de Sănătate Publică efectuează o anchetă epidemiologică, pentru a stabili toți contacții polițistului. Așadar, trebuie să punctăm faptul că pandemia nu s-a sfârșit, iar autoritățile competente fac și acum apel la responsabilitatea cetățenilor, pentru că riscul de contagiune rămâne ridicat.

ACTUALIZARE – În afară de șeful de post din Sarasău, până în prezent nu sunt alte persoane angajate în cadrul MAI infectate și confirmate.

Vom reveni cu informații de îndată ce le vom primi!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu