Share
Măsură de precauție: Ziua Mondială a Apei va fi marcată… strict online

Măsură de precauție: Ziua Mondială a Apei va fi marcată… strict online

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa a luat o serie de măsuri în contextul prevenirii răspândirii noului Coronavirus, printre acestea fiind și suspendarea evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei, care este celebrată anual în data de 22 martie.

„În contextul actual, când igiena strictă este o modalitate simplă şi eficientă de a rămâne sănătoşi, înțelegem mai mult ca oricând, importanța accesului tuturor la resursele de apă. Din acest motiv, este important ca de Ziua Mondială a Apei să le reamintim tuturor importanța acestei resurse.

Astfel, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa se alătură proiectului “Ziua Mondială a Apei – sărbătorim împreună! Activități ACASĂ”. Acest proiect a fost demarat de ABA Argeș-Vedea și are ca partneneri trei Administrații Bazinale de Apă (Someș-Tisa, Crișuri și Siret)” – a declarat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

Reprezentanții instituției lansează tuturor provocarea de a-și folosi creativitatea pentru a realiza desene, experimente, machete, filmulețe, creații literare sau orice alte materiale, prin care să atragem atenția asupra protejării acestei resurse epuizabile: APA. Momentele imortalizate acasă pot fi postate pe pagina de facebook creată pentru acest eveniment – https://www.facebook.com/ziuamondialaaapei.

Obiectivele acestui proiect vizează protejarea și conservarea resurselor de apă, întelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, precum și promovarea responsabilității sociale în situația de fată, sub amenințarea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Cadrele didactice interesate de proiect pot solicita informații suplimentare, în format electronic, pe adresa presa@dast.rowater.ro.

Această perioadă dificilă ar trebui să ne conștientizeze mai mult ca niciodată asupra rolului pe care resursa de apă îl are în viața noastră, a tuturor, reamintește ABAST.

Lasă un comentariu