Share
Marea performanță a Sarei Maria Șunea: Maramureșeanca a obținut la „Naționale” o reușită fantastică! 4 noi medalii, pentru micuța campioană la șah!

Marea performanță a Sarei Maria Șunea: Maramureșeanca a obținut la „Naționale” o reușită fantastică! 4 noi medalii, pentru micuța campioană la șah!

Marea performanță a Sarei Maria Șunea: Maramureșeanca a obținut la „Naționale” o reușită fantastică! 4 noi medalii, pentru micuța campioană la șah!

La începutul lunii aprilie, la Eforie Nord, are loc Campionatul Național de Șah pentru tineri și juniori, ediția 2023. Sara Maria Șunea, în vârstă de 11 ani, cu un bogat palmares, și l-a îmbogățit cu patru medalii din patru probe.

Concurând la o categorie superioară de vârstă, cea destinată fetelor de 12 ani, Sara a obținut două medalii de aur, mai întâi la proba de Dezlegări, iar apoi la proba regină, cea de șah clasic. Tânăra maramureșeanca a obținut și două medalii de argint, la Șah Rapid și Blitz.

Un patru din patru

Am dorit să aflăm ce înseamnă pentru Sara această performanță, 4 medalii în doar câteva zile. „Sunt foarte bucuroasă, este o performanță care mă face foarte fericită, munca pe care o depun zilnic a dat roade. Este și mai mare bucuria, pentru ca am reușit 2 ani consecutivi, la categorii de vârstă diferite sa obțin titlul de campioană la șah clasic, proba mea preferată”, arată pentru DirectMM.ro Saria Maria Șunea.

Atuul principal este ambiția

Care ar fi atuul ei, am întrebat-o și cum s-a simțit la acest campionat național. „E greu sa zic un atuu, dar cred că ambiția și faptul că îmi place să joc șah. A fost un campionat în care am fost relaxată, pentru prima data aș spune, și în care m-am bucurat de jocul de șah, de faptul că găseam soluțiile cele mai bune. M-am simțit în largul meu, nu am pus presiune pe mine și am luat meci cu meci”, mai arată tânăra șahistă.

Momentul critic la campionat

Oricine are un moment critic într-o competiție. Iată cel pe care și-l amintește Sara în cazul ei! „Cred că în runda a 6-a, în care am facut egal. Am simțit că am emoții pentru că în dimineața acelei zile am avut proba de dezlegări și oboseala parcă începea să se simtă”, mai arată tânăra șahistă.

Momentul frumos la campionat

Și evident fiecare sportiv are un moment care i-a adus cea mai mare fericire. „Cel mai frumos moment este faptul că am reușit să urc pe podium la toate cele 4 probe. Dacă ar fi să aleg un meci, l-aș alege pe cel cu Semenova, din runda de șah clasic, fiindcă mi-a placut cum am abordat partida. Aș dori sa le mulțumesc antrenorilor mei, Cătălin Ardelean și Gergely Szabo pentru toată susținerea și munca depusă alături de mine. Le mulțumesc părinților, întregii familii,doamnelor mele învățătoare, pentru încrederea pe care mi-o acordă de fiecare dată,precum și tuturor persoanelor care mi-ați transmis felicitări. Să aveți sărbatori fericite alături de cei pe care îi iubiți”, mai arată Sara Maria Șunea.

C.Ț.

Citește și

Campionatul Național de Șah: Trei tinere maramureșene au obținut la Eforie o reușită fantastică! Medaliate cu aur la proba regină la categoria lor!

Elita națională de tineret: Sara Șunea, campioana șahului maramureșean, în pregătire la cantonamentul special, al unui maestru de valoare mondială!

Secrete folositoare în performanță: Sara Șunea, artista sportului minții, a participat la cantonamentul special, al unui maestru de talie mondială!

Start promițător de 2023: Sara Șunea, artista sportului minții, a obținut o mare performanță, medalie de argint, la o categorie mai mare ca vârsta!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu