Share
Maraton de fapte bune: În județul Maramureș copiii cuminți au primit multe cadouri de la Moș Nicolae! Mesagerii au dus daruri timp de 9 ore nevoiașilor! (FOTO)

Maraton de fapte bune: În județul Maramureș copiii cuminți au primit multe cadouri de la Moș Nicolae! Mesagerii au dus daruri timp de 9 ore nevoiașilor! (FOTO)

Maraton de fapte bune: În județul Maramureș copiii cuminți au primit multe cadouri de la Moș Nicolae! Mesagerii au dus daruri timp de 9 ore nevoiașilor îndată!

Oare aveți idee câți copii, nu din România, ci din Maramureș, nu știau că există Moș Nicolae? Pentru ce să știe? Ca să fie dezamăgiți că aduce tuturor și numai lor nu? Poate că ar fi fost bine să nu știe! Sau poate că da, fiindcă se poate și altfel.

Cu sufletele lor mari, un grup de mari oameni s-au pus pe treabă, având o țintă fixă: să ofere și celor care nu au avut nicio șansă, una. Și bucuria lor a fost nespusă atunci când au văzut ceea ce au realizat. Desigur că nu într-o singură zi. Dar o singură zi ar fi suficientă pentru cei mai înstăriți să înțeleagă ceea ce înseamnă o acțiune socială de valoare.

V-am scris de acțiunea unei tinere, Andrada Mădălina Toporaș. Vezi detalii AICI! Ca în fiecare an, tânăra s-a gândit la cei care sunt mai puțin înstăriți decât ea. 130 copii au fost vizitați de Moș Nicolae în 5 decembrie. „Copiii care au beneficiat de daruri sunt din Baia Mare, Tăuții de Sus și Finteușu Mic. Am văzut atâta bucurie pe fața lor! Unii mi-au zis: „Mădă, îți mulțumim că ai vorbit cu Moșul să vină și anul ăsta! Te iubim!”. A fost multă emoție pe chipurile lor. Iar mulțumirea noastră că i-am văzut a fost neprețuită”, arată pentru DirectMM.ro Andrada Mădălina Toporaș.

Reprezentantul Moșului Nicolae a fost neobositul masterchef Vasile Hotca, un băimărean pentru care cuvântul „a ajuta” are valoare numai în fapte. Vasile este mereu prezent și nu se dă „lovit” niciodată atunci când vorbim despre o acțiune cu caracter social. A umblat vreo 9 ore ca mesager. „Am avut cam 130 pachete, beneficarii fiind în special cei sărmani care în grijă copilași. Unii sunt crescuți de bunici după ce i-au părăsit părinții, alții sunt cu afecțiuni medicale, alții stau mulți într-o cameră fiindcă au căsuțe foarte mici. E greu în special în cazul celor sărmani famili care au în grijă copilași, crescuți de bunici, pentru că mama i-a părăsit sau familie cu părinți bolnavi sau se întâmplă că stau într-o căsuța mică într-o cameră. Eu fac aceste acțiuni de atât de mulți ani încât efectiv sunt oameni care deja ne cheamă. Am vrut să aducem bucurie celor mici, ei, săracii, nu au nicio vină pentru nimic din ceea ce li se întâmplă”, arată pentru DirectMM.ro Vasile Hotca.

Trebuie să spunem că și până de Crăciun și de Crăciun vor avea loc acțiuni sociale de acest gen al protagoniștilor iar noi le vom fi alături! Pentru un mai bine! Ne este dificil să îi menționăm pe toți aici din cei care au dus greu acțiunii dar încercăm: Andrada Mădălina Toporaș, Vasile Hotca, Marius Hontău, Denisa Olaru, Raluca Achim, Ancuța Lucaci și sigur că lista va putea continua!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu