Share
Maramureșul își prezintă zonele turistice la ediția de toamnă a Târgul de Turism al României

Maramureșul își prezintă zonele turistice la ediția de toamnă a Târgul de Turism al României

Maramureșul își prezintă zonele turistice la ediția de toamnă a Târgul de Turism al României 2022. Acesta se va desfășura în perioada 10 – 13 noiembrie, în București la ROMEXPO.

Nucleul participării județului Maramureș la această ediție a târgului îl vor reprezenta atracțiile specifice sezonului hibernal. Datinile și obiceiurile din preajma Crăciunului, gastronomia tradițională, oportunitățile de practicare a sporturilor de iarnă și experiențele de neratat în sezonul rece sunt câteva dintre ingredientele basmului de iarnă ce are ca loc de desfășurare „țara celor patru țări” și a tradițiilor vii. Oaspeții standului județului Maramureș vor putea să descopere obiceiul uratului cu buhaiul, specific Țării Lăpușului, dar și să pășească în interiorul unei cabine de telegondolă, adusă direct de pe Pârtia Olimpică din Borșa.

În spațiul expozițional vizitatorii vor mai găsi un colț foto amenajat cu elemente tradiționale de decor, atent alese de către echipa Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Totodată, cu ajutorul ochelarilor VR, publicul interesat va putea simula prezența fizică în locuri deosebite din Maramureș.

De asemenea, la stand vor avea loc demonstrații inedite de meșteșugit, susținute de îndrăgiții meșteri populari: Daniel Leș – olărit, Petru Codrea – lemnărit, Anuța și Mariana Stan – țesut. Ca de obicei, responsabil de voia bună va fi Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, care va transpune în cântec și joc spiritul autentic al Maramureșului. Și pentru ca „meniul” să fie complet, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, de la eveniment nu vor lipsi nici degustările de bucate tradiționale, numai bune să stârnească apetitul de călătorit.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu