Share
Maramureșeanca Sara Nicole Sitar, printre copiii premiați la Gala Burselor DAR pentru tinerii talentați

Maramureșeanca Sara Nicole Sitar, printre copiii premiați la Gala Burselor DAR pentru tinerii talentați

Maramureșeanca Sara Nicole Sitar, printre copiii premiați la Gala Burselor DAR pentru tinerii talentați

În 23 noiembrie, Fundația HHC (Hope and Homes for Children România) a organizat cea de-a doua ediție a Burselor DAR. Printre ei, și maramureșeanca Sara Nicole Sitar, în vârstă de 11 ani.

Marea speranță a tenisului românesc, micuța maramureșeancă, acum stabilită în Italia, dar care reprezintă cu mândrie meleagurile noastre, Sara Nicole Sitar, câștigă turnee după turnee, impresionând lumea tenisului alb. Cea mai recentă performanță a avut loc în urmă cu câteva zile. În 16-19 noiembrie 2023, la Torino, a ajuns în finala turneului Masters Junior Next Gen U12 Italia, turneu desfășurat în paralel cu ATP Finals. ”La această competiție au fost înscrise primele cinci jucătoare din fiecare regiune a Italiei, după patru etape. Sara a fost prima calificată din regiunea Nord-Est. Sara a avut un parcurs excelent până în finală, unde a fost învinsă de favorita nr. 1, Elisa Pieri din Toscana”, arată Simona Sitar, mama Sarei. S-a întâmplat după ce băimăreanca a câștigat în regiunea Veneto turneul Open de categoria a treia de la Guizza Plus Center.

Bursele DAR reprezintă un program destinat copiilor vulnerabili, care excelează în artă, sport sau la învățătură. Bursele acordate reprezintă resurse financiare pe care tinerii bursieri să le folosească, îndrumați de asistenții sociali ai Hope and Homes for Children pentru a-și susține performanța și a nu-și abandona visul „Cu toată inima i-am sărbătorit aseară pe eroii noștri, în cadrul Galei celei de-a doua ediții a  Burselor DAR! Pe copiii și tinerii de 10, care strălucesc pe drumul lor spre excelență și care au depășit toate lipsurile și vulnerabilitățile din calea lor. Determinarea, talentul și puterea lor de a reuși ne arată, încă o dată, că imposibilul poate deveni posibil. Am simțit cu toții forța lui CINEva – zâmbetele, gesturile de bunătate, vorbele încurajatoare au adăugat un strop de speranță în încercarea de a face lumea mai bună. Iar adesea sunt suficiente pentru a lumina calea și chiar viața cuiva. Sincere mulțumiri celor care au fost CINEva pentru bursierii noștri, în această seară specială: Amalia Enache, Mihai Morar, Oana Carmen Zamfir, Corina Caragea, Lidia Buble, Alexandra Ungureanu, Omid Ghannadi și Cosmin Stan. Mulțumim oamenilor de Bine de la AFI Cotroceni, Alliance Healthcare România, B&BCollection, Douglas Romania și PENNY Romania, care au făcut posibil acest proiect. Mulțumim din inimă pentru susținerea voastră, dar și BT Stup pentru găzduire!”, arată HHC. Felicitări maramureșencei pentru munca asiduă către performanță!

C.Ț.

Citește și

Maramureșeanca Sara Nicole Sitar, din nou câștigătoare, la tenis, în Italia: O reușită marcantă, după ce a devansat și jucătoare mai mari ca vârstă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu