Share
Maramureș Rookie Fest își deschide porțile; Vor participa peste 100 de sportivi de top din 12 țări

Maramureș Rookie Fest își deschide porțile; Vor participa peste 100 de sportivi de top din 12 țări

În perioada 2-5 februarie, Maramureș Rookie Fest, etapa din circuitul mondial World Rookie Tour, își deschide porțile pentru toți iubitorii de snowboard și schi.

Aflată la cea de-a II-a ediție, etapa desfășurată în stațiunea Izvoare, comuna Desești, aliniază la start peste 100 de sportivi de top din 12 țări – Austria, Germania, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Olanda și, bineînțeles, Romania .

Organizatorul evenimentului este ACS Extrem Rivulus din Baia Mare, unic reprezentant al World Snowboard Federation în România. Evenimentele marca Extrem Rivulus permit tuturor sportivilor și iubitorilor de adrenalină sa participe la concursuri oficiale (cu punctaj WSPL și FIS, alături de cele mai mari nume din clasamentele mondiale). Este o șansă unică pentru amatori de a arata ce pot, circuitul WRT fiind singurul circuit mondial care permite participarea tuturor sportivilor (legitimați sau nu).

Concurența este foarte mare, sportivii se luptă pentru punctaj, clasare cât mai bună în clasamentul mondial, lucru care asigură un show adevărat. Circuitul WRT se adreseaza tinerilor atleți cu vârsta sub 19 ani și se împarte pe 2 categorii de vârstă: groms – sportivi sub 15 ani, baieți și fete, și rookies – sportivi sub 19 ani, băieți și fete.

Pe lângă premiile extrem de consistente pentru câștigători (în valoare de 25.000 euro), primii 3 clasați la fiecare categorie se vor califica automat la Finalele Circuitului Mondial WRT, la Kaprun, în intervalul 19-25 martie pentru snowboard, respectiv la Madonna di Campiglio în intervalul 26- 30 martie pentru freeski.

Mai multe detalii aici.

Atleții vor veni la Izvoare începând de joi, 2 februarie, vineri se vor desfășura antrenamentele oficiale, iar sâmbătă, 3 februarie, concursul propriu-zis și premierea. Va fi și party cu muzică, DJ, iar invitat special – Unguru’ Bulan.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu