Share
Maramureș Balloon Fiesta: Festivalul baloanelor cu aer cald are loc în acest weekend

Maramureș Balloon Fiesta: Festivalul baloanelor cu aer cald are loc în acest weekend

Maramureș Balloon Fiesta, ediția a VIII-a, se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie la Rogoz – Lăpuș.

Organzatorii vă invită la o întâlnire despre bucurie, drag, tradiții, emoție și dor de zbor.

Vineri și sâmbătă, între zboruri, vor avea loc diverse activități inedite pentru cei prezenți.

Mai exact, vineri, 29 septembrie, între orele 13:30 și 16:30, în Rogoz la Casa Muzeu, lângă bisericuța de lemn, va avea loc o clacă de desfăcat mălai. Va mai avea loc un atelier de confecționat păpuși din coceni, concurs de despănușat și de desfăcut cucuruzi, degustări produse din făină de mălai (mămăligă, pâine de mălai, prăjituri cu făină de mălai), cocoși la ciur.

Totodată, vineri, de la ora 15.00, la Casa Muzeu Rogoz, Maria-Casandra Hauși va susține un recital – hori din moși strămoși. Veți avea ocazia, de asemenea, să admirați fotografii realizate de Nicoale Rafael Stoian.

Sâmbătă, 30 septembrie, între orele 15.00 și 19.00, comunitatea din Lăpuș vă invită la un picnit deschis, pe iarbă și baloți de fân. Copiii și bătrânii satului, Horitoarele din Lăpuș care horesc în timp ce pregătesc plăcintele lor vestite, grupuri de muzicanți locali, oameni din satele vecine, toți așteaptă bucuroși oaspeții.

„Când pot fi văzute baloanele:

  • dimineața, ora 07:30 – vineri, sâmbătă și duminică
  • după amiază, ora 17:00 – vineri, sâmbătă

Activități pentru public, între zboruri: vineri la Rogoz și sâmbătă pe terenul festivalului. Duminică NU avem activitate între zboruri, după amiază vom avea doar ultimul zbor liber cu o parte dintre baloanele cu aer cald.

Vă rugăm să citiți informațiile cu atenție!
NU avem standuri cu mâncare, băuturi sau alte produse la festival.
NU avem concerte amplificate sau alte activități conexe.

Festivalul este despre baloanele cu aer cald și întâlnirea cu lumea satului, oamenii din comunitățile locale. Avem un loc de joacă pentru copii și terenul pregătit pentru picnic.

Vă invităm să veniți cu cei dragi, o păturică și-o sticlă cu apă și să vă bucurați de timp frumos împreună și de spectacolul baloanelor cu aer cald”, anunță organizatorii, Loredana și Peter Hurley.

Lavinia-Codruța Herman

Foto – Kinga Kalmár 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu