Share
Maramureș: A ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin anti-COVID-19! 370 doze pentru imunizarea cadrelor medicale din județ (FOTO)

Maramureș: A ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin anti-COVID-19! 370 doze pentru imunizarea cadrelor medicale din județ (FOTO)

Cea de-a doua tranșă de vaccin anti-COVID-19 a ajuns miercuri, 30 decembrie, în Maramureș. În total, în Baia Mare, au sosit, în fapt, 74 flacoane pentru județul nostru și 50 pentru județul Bistrița-Năsăud.

Cele 74 flacoane înseamnă, în realitate, un total de 370 doze, întrucât fiecare flacon are 5 doze de vaccin. Vaccinurile vor fi destinate cadrelor medicale din spitalele din județ. Momentan nu se pune problema de cadre medicale care să refuze vaccinarea, mai ales că aceasta este opțională. Ține strict de înscrierea în campanie, respectiv pe listă sau platformă.

Până în prezent, au fost vaccinate 210 cadre medicale din Maramureș, acest lucru întâmplându-se în zilele de 27 și 28 decembrie. Primele două persoane care au primit vaccinul în județ au fost Alina Rusu, coordonatorul Secției de ATI din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare și Kristina Cucu, directorul medical al unității spitalicești. Astăzi au fost transportate flacoane de vaccin către unitățile medicale din Sighetu Marmației (28 flacoane), Vișeu de Sus (16 flacoane), Borșa (16 flacoane) și Târgu Lăpuș (14 flacoane). Vaccinarea cadrelor medicale va începe în 31 decembrie, la ora 08.00.

Până în prezent, se știe faptul că, la nivelul municipiului Baia Mare, vor funcţiona, în funcție de etapele campaniei, trei centre de vaccinare: în incinta Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în cadrul Ambulatorului de specialitate pentru sportivi, cel de-al treilea va fi amenajat la Policlinica numărul 2 din Baia Mare. În prima etapă imunizarea se face doar cadrelor medicale, asistentelor și personalului auxiliar din cadrul spitalelor suport din țară care au secții de Anestezie Terapie Intensivă (ATI). La nivelul județului, sunt 16 locații/centre de vaccinare stabilite până în prezent: în municipiul Baia Mare, municipiul Sighetu Marmației, orașele Baia-Sprie, Borșa, Șomcuta Mare Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Ulmeni, comunele Moisei și Poienile de Sub Munte, care vor deservi cetățenii în procesul de vaccinare. Acestea își încep activitatea în funcție de etapele prevăzute în campania de vaccinare. Însă, conform informațiilor noastre, numărul centrelor de vaccinare va crește la cel puțin 20, în funcție de discuțiile purtate între autorități. Vom monitoriza campani de vaccinare în Maramureș!

C.Ț.

Citește și

Start la vaccinare: Alina Rus, coordonatorul Secției ATI de la Spitalul TBC și Kristina Cucu, director medical, primele persoane imunizate în Maramureș (VIDEO ȘI FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu