Share
Mai multe unități de învățământ din Maramureș primesc bani pentru amenajarea grupurilor sanitare

Mai multe unități de învățământ din Maramureș primesc bani pentru amenajarea grupurilor sanitare

Zilele trecute a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind repartizarea unor sume prevăzute în bugetul Ministerului Educației către bugetele locale pentru finanțarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unitățile de învățământ.

Suma totală alocată este de 14.606 mii lei, dintre care 4.673 mii lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat finanțate în anul 2022, conform Hotărârii Guvernului nr. 633/2022 și Hotărârii Guvernului nr. 1.424/2022, și 9.933 mii lei pentru finanțarea unor lucrări noi de amenajare a unor grupuri sanitare conforme în unitățile de învățământ preuniversitar.

Sumele repartizate de către Ministerul Educației vin în completarea sumelor alocate din bugetul local, iar procedura privind achiziția lucrărilor de investiții, încheierea și derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităților locale.

La nivel național, 159 de unități de învățământ sunt beneficiare ale acestor investiții prin Hotărârea de Guvern, precum și către autoritățile publice locale care le au în administrare.

Maramureșul primește 1.131 mii lei, iar unitățile de învățământ în care se vor face amenajări sunt:

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu