Share
Lacrimi și durere: Preotul Adrian Ieremi a fost condus pe ultimul drum; a primit post-mortem rangul onorific de iconom-stavrofor(GALERIE FOTO)

Lacrimi și durere: Preotul Adrian Ieremi a fost condus pe ultimul drum; a primit post-mortem rangul onorific de iconom-stavrofor(GALERIE FOTO)

Miercuri, 12 august, cu începere de la ora 12:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Slujba Înmormântării Preacucernicului Părinte Adrian Marian Ioan Ieremi la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Cărbunari, Protopopiatul Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

De asemenea, datorită activității deosebite în domeniul lucrării bisericești, sub raport liturgic, misionar-pastoral, social și gospodăresc-edilitar, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, i-a conferit, post-mortem, prin Delegat, Părintelui Adrian Ioan Marian Ieremi, rangul onorific de iconom-stavrofor (Sfânta Cruce).

La dorința familiei și a Preacuceniciei Sale exprimată încă din timpul slujirii preoțești, după oficierea Slujbei Înmormântării pentru clerici, trupul neînsuflețit al acestuia a fost purtat în convoi funerar spre localitatea Ulmoasa, unde a fost și îngropat, deoarece acolo a slujit pe Dumnezeu, ca preot, în cea mai mare parte din viață.

Părintele Adrian Ioan Marian Ieremi, născut la data de 08 august 1979, în localitatea Pomi, a slujit aproximativ 18 ani în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“ din localitatea Ulmoasa, iar din luna decembrie a anului 2018 a fost parohul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Cărbunari, Protopopiatul Baia Mare, până în ziua în care a trecut la cele veșnice – 09 august 2020, la vârsta de 41 de ani, în urma unui tragic accident rutier.

În urma căsătoriei cu preoteasa Mariana, părintele a avut doi copii: Andrei – absolvent al promoției curente din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare și proaspăt student teolog al Departamentului de Teologie „Justianian Arhiepiscopul” Baia Mare, și Mihail-Stelian, în vârstă de 12 ani.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

L.C.H.

Citește și

Tragedie fără margini: Preotul-paroh din Cărbunar și-a pierdut viața într-un teribil accident. Mesajul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului (FOTO)

Lasă un comentariu