Share
La mulți ani fericiți: AMI, celebra artistă a noastră din Maramureș, a împlinit frumoasa vârstă de 33 ani! Ea este în show-ul filmat în Dominicană!

La mulți ani fericiți: AMI, celebra artistă a noastră din Maramureș, a împlinit frumoasa vârstă de 33 ani! Ea este în show-ul filmat în Dominicană!

La mulți ani fericiți: AMI, celebra artistă a noastră din Maramureș, a împlinit frumoasa vârstă de 33 ani! Ea este în show-ul filmat în Dominicană!

Fiecare aniversare o surprinde pe AMI implicată în ceva proiect. În 2020, cu show-ul „Te cunosc de undeva”, în 2021, în promovarea single-ului „Fluturi”, iar în 2022, în show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, pe care îl puteți urmări în grila de toamnă a ProTV. Anul acesta, băimăreanca noastră a împlinit, în 28 septembrie, 33 ani!

AMI (nume la naștere Andreea Ioana Moldovan, născută în 28 septembrie 1989, Baia Mare, România) este o cântăreață și compozitoare română. Numele de scenă AMI este un acronim, provenind de la inițialele prenumelor și numelui artistei: Andreea Moldovan Ioana. A început să colaboreze cu producătorul David Deejay în 2012, an în care a fost lansat și primul său disc single, „Trumpet Lights”.

AMI s-a născut pe 28 septembrie 1989, în orașul Baia Mare. A debutat în muzică la vârsta de 3 ani, după ce părinții i-au remarcat talentul. Primul concurs la care a participat a fost un festival de muzică local, unde a câștigat marele premiu cu interpretarea piesei „Un actor”. Au urmat cursurile la Palatul Copiilor din Baia Mare și participarea la numeroase festivaluri naționale și internaționale. De asemenea, a studiat și vioara timp de 12 ani. AMI s-a mutat în București în clasa a XII-a, a susținut și promovat examenul de bacalaureat și a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică, secția Compoziție Jazz–Muzică Ușoară. Începând din 2009, artista a activat în trupa de backing vocals a Paulei Seling, cu care a mers inclusiv la Eurovision, atunci când am ocupat locul 3, cu „Playing With Fire”, în 2010, iar în 2011 a participat la prima ediție a concursului de talente X Factor, difuzat de Antena 1.

Discul single de debut al lui AMI a avut premiera la 27 august 2012, se intitulează „Trumpet Lights” și este o colaborare cu Glance. Piesa compusă de David Deejay a ajuns pe locul 3 în Top Airplay 100 și a beneficiat de un videoclip realizat de Vali Bărbulescu și echipa VB Visuals. În septembrie 2013, AMI a fost invitată să cânte alături de Grasu XXL melodia „Deja Vu”.Piesa s-a bucurat de succes, ocupând prima poziție în topul celor mai difuzate piese din România. Pentru artistă, „Deja Vu” reprezintă atât primul single în limba română, cât și o schimbare a stilului muzical. Pentru acest single, Grasu XXL și AMI au câștigat patru premii la Gala Media Music Awards din septembrie 2014.

AMI a acceptat provocările din show-urile de supraviețuire și a participat la reality show-urile de televiziune Ferma vedetelor în 2016 la PRO TV, Exatlon România în 2019 la Kanal D și Sunt celebru, scoate-mă de aici! în 2022 la PRO TV.

În 2019, AMI împreună cu Roxen, Theea Miculescu, Mihai Alexandru Bogdan și Viky Red au compus single-ul de debut al lui Roxen, intitulat „Ce-ți cântă dragostea”. Piesa a devenit un hit la începutul anului 2020, ocupând prima poziție în Top Airplay 100 în luna martie, la 81 de zile de la lansare. Anul 2020 i-a adus colaborări cu B.U.G. Mafia pentru „8 zile din 7”, Killa Fonic pentru „Antidot”, Mark Stam pentru „Ca să fii fericit” și Florian Rus pentru „Regrete”. În decembrie 2020, AMI a câștigat cel de-al cincisprezecelea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, difuzat de Antena 1. Pe 28 aprilie 2021, cântăreața a lansat single-ul „Enigma”, o nouă colaborare cu Tata Vlad de la B.U.G. Mafia. „Enigma” este primul single de pe viitorul album cu același nume și a ajuns pe locul 3 în Top Airplay 100 și a rămas în Top 10 încă 12 săptămâni. Primul single din 2022 se numeste „Butterfly Dance”, este o colaborare cu Sasha Lopez si a fost lansat pe 28 aprilie. Iar acum o vedem la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, show în care îi dorim mult succes!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Sorina Moldovan

    Va mulțumim frumos pentru frumoasele cuvinte! ❤️

    Răspunde

Lasă un comentariu