Share
La Mănăstirea Rohia a avut loc parastasul la 40 de zile pentru pr. prof. univ. dr. Daniel Buda

La Mănăstirea Rohia a avut loc parastasul la 40 de zile pentru pr. prof. univ. dr. Daniel Buda

Azi, 4 februarie, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, a avut loc Slujba Parastasului la împlinirea a 40 de zile de la mutarea la Domnul a preacucernicului părinte Daniel Buda, Decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Parastasul de pomenire au fost oficiate de Arhim. Macarie Motogna starețul Mănăstirii Rohia, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier social-filantropic și misionar și delegat al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Necula, Decan interimar al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, Pr. lect. univ. dr. Cristian Vaida, secretar al Arhiepiscopiei Sibiului, Pr. Adrian Duțea, Pr. Adrian Marc, Protos. Gherasim Bledea, Pr. Ioan Rusu și Arhid. Calinic Nistor.

Pr. prof. Constantin Necula a rostit cuvântul de învățătură adecvat duminicii a 15-a după Rusalii, iar după slujba Parastasului a evocat personalitatea marcantă a părintelui profesor Daniel Buda, atât din punct de vedere didact și administrativ, cât și pe plan inter-religios și ecumenic.

Părintele Daniel Buda își doarme somnul de veci în cimitirul Mănăstirii Rohia.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Citește și

Părintele profesor Daniel Buda a fost condus pe ultimul drum


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu