Share
La discuții cu carismatica Raisa Vlășan: Artista din Maramureș care îmbină cu succes cariera cu școala; Care este visul cântăreței și orarul zilnic

La discuții cu carismatica Raisa Vlășan: Artista din Maramureș care îmbină cu succes cariera cu școala; Care este visul cântăreței și orarul zilnic

La discuții cu carismatica Raisa Vlășan: Artista din Maramureș care îmbină cu succes cariera cu școala; Care este visul cântăreței și orarul zilnic

Are doar 12 ani, dar a cucerit numeroase premii la festivalurile la care a concurat. Cu toate că are un talent înnăscut, care o face specială, Raisa Vlășan, căci desprea este vorba, are doar note bune la școală. În vară ea a încheiat clasa a V-a cu media 10. DirectMM.ro a vorbit cu tânăra talentată, pentru că este, în mod categoric, un model de urmat.

Începuturile muzicale

Raisa Vlășan s-a obișnuit cu muzica de la vârste fragede, fapt care a determinat-o să urmeze acest drum în viață. „Îmi amintesc cu mare drag de vremurile când eram micuță… În casa noastră se asculta mereu muzică. Pe lângă cântecele pentru copii, care îmi erau dedicate, tata asculta diferite genuri muzicale, iar mama asculta muzică populară”, arată pentru DirectMM.ro Raisa Vlășan.

Preferințele muzicale

Iubește diverse genuri muzicale. „Când am împlinit primul anișor de viață, am primit în dar și primul meu costum popular. În jurul vârstei de 2 ani îi ziceam mamei să mă îmbrace cu „măi dorule măi”, așa numeam eu costumul popular pe vremea aceea, apoi începeam să cânt și să imit diferiți artiști pe care-i vedeam la televizor. Îmi povestește mama că asta se întâmpla aproape zilnic, iar până nu mă îmbrăca în costumul popular, nu scăpa de mine. Aceștia au fost primii pași făcuți pe drumul cântecului. Mama a fost cea care mi-a descoperit pasiunea și cea care m-a purtat de mânuță peste tot. Încă o mai face și azi. Nu a obosit! Mie îmi plac toate genurile muzicale, în special muzica rock, clasică și populară. În funcție de starea de spirit pe care o am”, mai arată Raisa Vlășan.

Momentele preferate

Artista maramureșeană a câștigat foarte multe trofee, așadar ne-am dorit să aflăm care este cel mai frumos moment cântat și de ce. „Toate momentele au frumusețea lor. Îmi aduc aminte cu plăcere de fiecare concurs, festival sau eveniment la care am cântat și de bucuria de a fi pe scenă, însă momentul care mi-a rămas profund întipărit în minte și în suflet este cel de la un festival international din Polonia ”Sărbatoarea copiilor munților” la care am participat în luna iulie a anului 2022. Festivalul s-a desfășurat pe o perioadă de 7 zile, însă punctul culminant a fost de fapt spectacolul de final. Am fost aleasă de către organizatori să cânt în deschiderea spectacolului, pe o scena imensă, într-un amfiteatru unde erau prezente peste 3000 de persoane. Acolo am trăit cele mai frumoase momente. Pentru toate acesta îi mulțumesc și îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu”, ne spune tânăra artistă.

Recordul online

Raisa a reușit să stabilească un record de vizualizări și distribuiri în 7 zile, cu o colindă, în iarna 2022/2023, pe platforma DirectMM.ro. „Vreau să mulțumesc tuturor celor care mă ascultă și mă susțin. Datorită lor am reușit să stabilesc acest record, ceea ce mă bucură enorm. Mesajele frumoase pe care mi le adresează si gândurile pe care mi le transmit mă fac să îmi doresc să le ofer mult mai mult. Nu în ultimul rând, mulțumesc și platformei DirectMM pentru încrederea acordată!”, precizează Raisa.

Viitorul artistic

Este categoric faptul că are un viitor luminos în față. Care ar fi planurile sale de viitor, ne-am dorit să aflăm, dacă ar participa la „Vocea României” sau „Românii au talent”, dar și care sunt hobby-urile sale. „Îmi doresc să învăț și să aprofundez cât mai multe noțiuni și tehnici muzicale având în vedere că studiez într-o școală de specialitate. Vreau să mă prefecționez în tot ceea ce fac, atât pe plan muzical cât și în viața de zi cu zi. Cu pași mici și cu voia lui Dumnezeu sper să ajung acolo unde îmi doresc! Școala și muzica îmi ocupă aproape tot timpul. Zilele mele sunt foarte pline. O zi de școală se termină la orele 14 – 15, iar odată ajunsă acasă încep pregătirea pentru ziua următoare, fac teme, și studiez pianul și vioara. Uneori când timpul îmi permite merg la handbal, citesc și mă uit la TV”, arată Raisa. Cât despre talentshow-uri… „Da, aș participa dar consider că mai am de pus la punct unele aspecte și abia apoi să mă aventurez într-un astfel de talent show”, spune ea. Raisa a dorit să mulțumească cititorilor DirectMM pentru toată susținerea. „Pe lângă sincerele salutări și gândurile de bine pe care le transmit tuturor celor care mă îndrăgesc, mă susțin și îmi urmăresc activitatea vreau să le și mulțumesc din suflet fiecăruia în parte. Vă îmbrățișez cu drag!”, mai arată tânăra artistă.

Cătă ȚINEGHE

Foto – Arhiva personală

Citește și

Elevă performantă cu talent: Raisa Vlășan, artista din Maramureș care îmbină cu succes cariera cu școala; Premiul întâi la învățătură cu media zece

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.2 Comentarii în această postare

  1. Jean-Luc CROAS

    Je ne connaissais pas cette chanson et musique de Roumanie, et quand j’ai écouter cette enfant joué du synthétiseur et la chanter en Roumain, langue d’une beauté certaine, quel ne fût pas un moment de bonheur! merci jeune fille!
    Nu știam această melodie și muzică din România, iar când l-am ascultat pe acest copil cântând la sintetizator, și cântând-o în limba română, o limbă latină și puțin slavă, de o oarecare frumusețe, ce nu era, o clipă De fericire! mulțumesc, fată!

    Răspunde
  2. Merveilleuse jeune chanteuse Roumaine , j’aime cette langue tres musicale

    Răspunde

Lasă un comentariu