Share
Tupeul anului 2018: doi români și-au plătit cauțiunea de 30.000 de euro cu bani falși și tribunalul i-a pus în libertate!

Tupeul anului 2018: doi români și-au plătit cauțiunea de 30.000 de euro cu bani falși și tribunalul i-a pus în libertate!

Doi vasluieni  – Sebastian și Cristian Săndulache ( foto)  – ce conduceau un clan de proxeneți  în Oviedo (Spania) au ajuns în instanță în luna februarie. Ei au fost acuzați de lovituri și violuri și de tratament inuman aplicat femeilor, motive pentru care acuzarea a cerut 600 de ani de pușcărie.  Însă cei doi au scăpat ieftin, stând doar  o săptămână la închisoare, până au reușit să achite cauțiunea de 30.000 de euro.  Ba  au scăpat chiar gratis, dacă ținem cont de faptul că au plătit cauțiunea cu bancnote false, iar  tribunalul nu și-a dat seama. Mai mult, proxeneții au fost lăsați în continuare în libertate pe motiv că ”nu există pericolul să fugă”. De tupeu cu aparent ștaif a dat dovadă, la sfârșit de an,  și un român din Franța, dar fără a putea amenința în vreun fel performanța conaționalilor săi din Spania.

Vinul bun cu cheltuială se obține

Un român în vârstă de 30 de ani fost prins la Caen (Franța) în timp ce cumpăra dintr-un supermarket vin de foarte bună calitate, la un preț 3,89 euro/ sticlă , deși prețul standard era de  89 de euro. După ce a scanat trei sticle de vin, casierul și-a dat seama că era imposibil ca o astfel de sticlă să coste așa de puțin și a anunțat poliția. Românul reușise această ”mega-reducere” după ce înlocuise codul de bare. El a declarat că achiziționase  cu 40 de euro 14 coduri de bare de la un bărbat pe care l-a întâlnit într-un bar din Paris. Și că le-a folosit în acest fel,  pentru că e mare amator de vinuri bune. Pe care nu și le-ar fi  permis altfel, declarând că e student în București și  se afla în Franța pentru a trăi  experiențe inedite. Instanța nu l-a crezut că e amator de vinuri bune, ci amator de câștiguri din revânzarea acestora. Așa că, în decembrie 2018,  l-a condamnat la  șase luni de închisoare cu suspendare, i-a aplicat o amendă de 400 de euro, plus că trebuie să plătească și daune  de 200 de euro. Așa încât campioni absoluți la tupeu rămân cei doi vasluieni.

Lasă un comentariu