Share
Secția de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul general a preluat cazul pădurarului ucis la Strâmbu Băiuț

Secția de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul general a preluat cazul pădurarului ucis la Strâmbu Băiuț

Iată cum sună comunicatul de presă de astăzi, 22 noiembrie, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, intitulat concis ”Preluare cauză pădurar ucis”.

”Având în vedere petiția inițiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum și necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii ce formează obiectul dosarului – omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2019, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanță preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea efectuării urmăririi penale, a dosarului privind uciderea unui pădurar, în cursul lunii octombrie, în județul Maramureș, pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalului Maramureș, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 Cod penal rap. la infracţiunea de omor prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal, și uz de armă fără drept, prev. de art. 343 alin. 1 Cod penal”.

 

 

Lasă un comentariu