Share
Recursul compesatoriu pentru deținuți a fost abrogat

Recursul compesatoriu pentru deținuți a fost abrogat

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, ieri, în calitate de for decizional – cu 272 de voturi „pentru” și cinci abțineri -proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deținute în condiții improprii. Legea de abrogare merge la promulgare.

”Am ajuns la o situație înfiorătoare: 22.000 de deținuți eliberați mai repede, dintre care 7.000 au fost criminali, violatori, tâlhari, deținuți care au ajuns în pușcării pentru că au comis fapte extrem de grave. Dintre ei, 500 au ieșit și au comis din nou. Alți 2.000, după ce au fost eliberați, s-au întors în penitenciare” –  a precizat deputatul Florin Roman

La propunerea Ministerului de Justiţie, aleșii au adoptat,un amendament potrivit căruia vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi. Deci, de prevederile recursului compensatoriu vor beneficia în continuare toate persoanele condamnate până la intrarea în vigoare a abrogării.

Lasă un comentariu