Share
Probleme mari în PSD Maramureș: secretarul executiv Dragoș Titea a fost ridicat de procurori

Probleme mari în PSD Maramureș: secretarul executiv Dragoș Titea a fost ridicat de procurori

Dragoș Titea e secretarul executiv al PSD Maramureș. Cum ar veni e mâna dreaptă a omului de stânga care conduce organizația județeană. Titea  a fost în mai multe rânduri secretar de stat la Ministerul Transportului, ultima dată fiind (re)numit în 21.11.2018. Prilej de satisfacție pentru organizația județeană, așa cum rezultă și din declarația șefului acesteia, dată la acea dată: “Filiala judeţeană a PSD are oameni valoroşi, care ne pot reprezenta cu cinste la nivel guvernamental”.  Și mai să zici că a avut mare dreptate, mai ales că, în perioada recentă, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, i-a delegat lui Titea pentru un scurt interval atribuțiile de ministru (fie el și interimar). Dar – ca să-l parafrazăm pe Caragiale – când e ca lucrurile să nu meargă bine, ele merg prost. Tocmai când să conducă nițel Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea a fost ridicat de procurori, pentru a fi audiat în dosarul ROMATSA. Adică regia la care Titea a fost director juridic și administrativ în perioadele iunie 2013 – martie 2014, august 2016- ianuarie 2017 și apoi  între demisia  și re-numirea sa ca secretar de stat. Ori procurorii anchetează, în cadrul unui dosar penal, contractele de consultanță juridică  încheiate  – sau externalizate – de Regia de control a traficului aerian  în perioada 2013-2017, dar și un concurs pentru ocuparea unui post de consilier juridic în cadrul ROMATSA.

Desigur, pe fondul interimatului lui Titea la interimatul Rovanei Plumb, presa a speculat și  a titrat ceva de genul ”Bombă în Guvern”. Nu e bombă în Guvern, unde funcțiile  trec repede, chezășie stând chiar CV-ul lui Dragoș Titea. Mai degrabă bombă e în filiala județeană, unde funcția de secretar executiv e mult mai stabilă. Funcție care e deținută de Dragoș Titea, omul propulsat în organizație  – pe vremea când  era supranumit „regele păcănelelor din  Maramureș” – de vremelnicul lider județean al PSD, Mircea Ursache, adus în județ tocmai ca să repună pe șine trenul – devenit marfar – al social-democraților din zonă.

O fi lucrătură a procurorilor sau lucrătură a departamentului juridic de la ROMATSA? O fi căzut în dizgrație Dragoș Titea? Chiar de-ar fi așa, tot nu-l vedem urmându-l pe fostul premier Mihai Tudose, recent înscris în Pro România (partidul altui fost premier, Victor Ponta), unde se zice că ar veni și alt faultat al PSD, ditai Paul Stănescu. E adevărat că aceștia au evoluat  într-o ligă  politică superioară.  Dar,  spre deosebire de sport, în politică nu știi niciodată când promovezi și de ce.  Nu știi nici când retrogradezi;   cel mult, știi de ce.

1 Comentariu în această postare

  1. amu noo,nici multi pureci nu a prea facut PSD prin judet,doar chestii marunte.Nu ne prea putem lauda cu mari realizari zetene,un drum amarat catre Lapus,neterminat si cu nisip pe marjine ( un fel de genunche).In rest era sa uit,au pus un indicator de trei lei in orasul invecinat pe care scrie :”spre Parcul Industrial”,adica prosteala pe fata,au luat doua fabrici mai vechi construite,cu care vor sa ne prosteasca ca ei si doar ei au construit un Parc Industrial.In timpul asta pe cele 20 de hectare de teren din Lapusel,proprietatea CJ MM,cresc balarii si boscheti,astfel incat ne putem lauda cu primul parc boschetar al tarii.

    Răspunde

Lasă un comentariu