Share
Prim-procurorul adjunct Bogdan Gabor participă la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția

Prim-procurorul adjunct Bogdan Gabor participă la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția

Astăzi, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia efectuează o vizită în București, în cadrul acţiunilor de pregătire a avizului referitor la recentele amendamente la Codul Penal şi la Codul de procedură penală, adoptate de către Parlamentul României. Avizul a fost solicitat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Delegaţia va purta discuţii cu preşedintele României, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului General, Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA), Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Parlamentului, inclusiv ai Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, asociaţii de judecători şi procurori şi organizaţii ale societăţii civile.

Prim-procurorul adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Baia Mare, Bogdan Gabor (foto), participă azi la o asemenea întâlnire, în calitatea sa de președinte al Asociației Procurorilor din România.

Vizita  delegației vine și  în contextul în care Bulgaria a primit deja  o sancțiune financiară pentru corupție, iar Polonia se află în procedură de sancționare. Nu s-a pus problema activării clauzei de salvgardare, care ar face ca deciziile din aceste state să nu fie recunoscute în UE.

 

Lasă un comentariu