Share
Planuri pentru extinderea Palatului Justiției

Planuri pentru extinderea Palatului Justiției

Palatul Justiției din Baia Mare trebuie extins. Acest lucru a fost discutat în Adunarea Generală a Judecătorilor din Maramureș. Inițiativa vine în scopul creşterii eficienţei activităţii generale a instanţelor.

Urmează finalizarea redactării notei conceptuale prevăzute de lege pentru demararea procedurilor de aprobare a cererii de extindere a clădirii Palatului de Justiţie și solicitarea de fonduri inclusiv pentru reabilitarea Judecătoriei Târgu Lăpuş.

“Extinderea Palatului de Justiţie din Baia Mare este justificată atât de insuficienţa spaţiilor destinate desfăşurării şedinţelor de judecată, a birourilor personalului, a spaţiilor de arhivare, cât şi de necesitatea respectării standardelor în materie. Astfel, lipsa spaţiilor având ca destinaţie sală audiere minori implicaţi în proceduri judiciare, a spaţiilor de aşteptare pentru victimele infracţiunilor, birouri pentru consilieri juridici urmează a fi avută în vedere în acest demers”, a explicat președintele Tribunalului Maramureș, Nicolae Stamate-Tămășan.

De asemenea, în cursul anului 2020, urmează a fi demarate procedurile de implementare a aplicaţiei TDS (Trimitere Document Securizat) ce facilitează citarea şi comunicarea actelor de procedură către persoanele care şi-au exprimat acordul pentru transmiterea actelor în format electronic. Această aplicaţie a fost dezvoltată de către Tribunalul Arad și a fost implementată cu succes şi la alte instanţe, au explicat reprezentanții Tribunalului Maramureș. (C.Ț.)

Lasă un comentariu