”Joc în sat” la Inău și Fântânele - 3 ore în urmă
Acțiune a salvamontiștilor în sprijinul unui ucrainean rătăcit în Munții Maramureșului - 8 ore în urmă
Programul Festivalului de teatru contemporan pentru tineret Acting - 8 ore în urmă
Egal obținut de ACS Fotbal Feminin Baia Mare într-un meci cu scântei - 9 ore în urmă
Tabăra daco-spartană pentru copii - 11 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Slujba Învierii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 12 ore în urmă
Cum a devenit iepurașul un simbol al Paștelui? - 13 ore în urmă
Tradiții de Paște în Maramureș - 13 ore în urmă
Auto Show Maramureș, la a cincea ediție - 14 ore în urmă
Aur pentru gimnastica românească la Cupa Mondială de la Doha - 14 ore în urmă
Acțiune majoră împotriva rețelelor de falsificatori
Grupuri de criminalitate organizată cu ramificații și în Maramureș: Cum au fost falsificate permisele de conducere în toată țara
Pe 4 martie 2025, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, au desfășurat o acțiune amplă în județele Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Vrancea, Olt, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Mureș, Hunedoara, Maramureș, Prahova și în municipiul București, punând în executare 95 de mandate de percheziție domiciliară.
Această acțiune face parte dintr-o anchetă penală vizând constituirea unui grup infracțional organizat și comiterea unor infracțiuni precum falsificarea documentelor oficiale, fals informatic, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals în declarații și conducerea unui autovehicul fără permis.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că, începând cu anul 2020, pe teritoriul județului Argeș au activat cinci grupuri de criminalitate organizată de tip piramidal, structurate pe relații de rudenie, vecinătate sau prietenie. Aceste grupuri erau specializate în fabricarea de permise de conducere și acte de identitate contrafăcute, cu scopul de a obține rapid câștiguri financiare semnificative.
Membrii acestor grupuri infracționale au facilitat obținerea, în schimbul unor sume de bani, de permise de conducere false și acte de identitate care atestau nereal domiciliul sau reședința persoanelor respective în alte state.
Sub îndrumarea liderilor, suspecții din nivelele inferioare ale grupurilor au identificat persoane interesate să obțină documente false, interacțiunea dintre aceștia și clienți realizându-se prin platforme de socializare și aplicații de mesagerie online.
În urma acestei operațiuni, mai mult de 50 de suspecți vor fi aduși pentru audieri la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.
Operațiunea a beneficiat de sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și al Jandarmeriei Române.
Vasile Petrovan