Share
Jandarmii montani maramureșeni, locul I la nivel național la „Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime”

Jandarmii montani maramureșeni, locul I la nivel național la „Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime”

Jandarmii montani maramureșeni au dovedit încă o dată că sunt cei mai buni, obținând locul I la nivel național la „Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime”, aflată la cea de-a X-a ediție anul acesta.

Echipajul medaliat format din plutonier adjutant șef Vereș Alexandru, plutonier adjutant Mihai Radu și plutonier Costinar Lorand activează în cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic care aparține de Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș.

„Cu o vechime între 3 și 16 ani în structura montană, cei trei colegi, foarte pasionați și muncitori, au arătat că dragostea pentru natură și munca susținută sunt elementele care încununează succesul.

Jandarmii maramureșeni nu sunt la prima reușită de acest fel, ei câștigând locuri pe podium cu fiecare ediție a acestui concurs.

Competiția „Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime” a avut loc în perioada 19- 21 februarie la Sinaia și a constat în parcurgerea mai multor probe în care participanților li s-a cerut să dovedească abilități și deprinderi specifice utilizate în desfășurarea activității în mediul montan. Dintre acestea se pot aminti: oferirea de prim ajutor medical, căutarea unei persoane surprinse de avalanșă cu ajutorul aparatelor de radiodetecție a victimelor în avalanșă (ARVA) sau proba de ski”, informează Jandarmeria Maramureș.

Felicitări!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu