Share
Ioan Băban, 50 ani activi închinați handbalului!

Ioan Băban, 50 ani activi închinați handbalului!

Ioan Băban, 50 ani activi închinați handbalului!

Miercuri, 19 octombrie, sunteți invitați la o lansare de carte, dedicată iubitorilor sportului, în general și celor ai handbalului în special. Lansarea unei cărți document despre antrenorul emerit Ioan Băban!

„Volumul „Ioan Băban 50 de ani dedicați sportului și catedrei” semnat de Grigore Ciascai și Mircea Paușeniuc, apărut zilele trecute, este o poveste frumoasă pe care au scris-o numeroase personalități remarcabile din domeniul sportului, colegi, prieteni, jucătoare care au fost eleve ale antrenorului emerit Nuțu Băban, antrenori, arbitri, conducători de cluburi, oameni din politică, administrație, jurnaliști dar și persoane din străinătate, autorizate să vorbească, pentru că l-au cunoscut și au colaborat împreună. Nu-i deloc ușor să duci la capăt o lucrare de acest gen, mulțimea celor care au ținut să spună ceva despre Nuțu fiind apreciabilă. Problema a fost să fie adunate toate materialele, clasificate, ordonate, puse în pagină, să fie selectate sutele de fotografii, majoritatea fiind realizate pe suport de hârtie. Fără îndoială meritul principal al reușitei îl are eroul acestei povești, care s-a încăpățânat să nu renunțe la ideea care i-a populat de multă vreme mintea, dar a amânat-o până acum din diverse motive. Se spune că pentru a atinge țintele cele mai înalte și cele mai greu de îndeplinit, trebuie să te apropii de ele pas cu pas prin împlinirea misiunii pe care o ai în fiecare zi. Altfel insuccesul e garantat.

Pesemne că Nuțu Băban a înțeles că să alergi încet spre scopul propus nu este un defect, în schimb, să renunți e catastrofal. Nu trebuie să fii un om puternic ca să începi, dar obligatoriu trebuie să începi pentru a deveni puternic. Dimensiunea succesului personal este evaluată de puterea dorinței tale, de mărimea și măreția visului tău, dar și de felul în care știi să gestionezi dezamăgirile și neîmplinirile întâlnite pe drumul către succes. Parcurgând paginile acestei lucrări îți dai lesne seama că Nuțu Băban a reușit în viață și în carieră, parcursul său, chiar dacă nu a fost întotdeauna o cale regală, fiind remarcabil. Toți cei care au semnat aceste pagini sunt unanim de acord că la ora bilanțului, Nuțu se poate mândri cu o carieră profesională de invidiat, plină de succes pe plan intern și internațional. Concluzia care se desprinde este că succesul nu e întâmplător, nu vine peste noapte să-ți bată la ușă și tu să-l poftești în casă. E nevoie de muncă, de perseverență, de sacrificiu, de studiu, dar mai ales de dragoste și pasiune pentru domeniul în care activezi. Succesul vine atunci când devii azi mai bun decât ai fost ieri, pentru că totul se adaugă… Și Nuțu Băban s-a priceput de minune să adauge constant succesele, să uite neîmplinirile, să treacă peste necazuri și greutăți pentru ca în final să reușească. Și acesta cred că e lucrul cel mai important într-o viață de Om! Lansarea cărții va avea loc miercuri, 19 octombrie, ora 15.00, la sala de ședințe a DJTS Maramureș, cu două ore înainte de începerea meciului de handbal feminin dintre Minaur Baia Mare și CSM București. Faceți-vă timp, veniți mai repede și participați la această manifestare cultural-sportivă pentru că sigur nu veți regreta!”, acum arată Mircea Pauseniuc.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Grigore Ciascai

    O singură precizare „așa cum arată Grigore Ciascai” textul reprodus e inclus în cartea despre care e vorba. În rest, numai de bine!

    Răspunde

Lasă un comentariu