Share
Vine vacanța, dar urmează și restanța – pentru unii

Vine vacanța, dar urmează și restanța – pentru unii

După sesiune, de luni, 11 februarie studenții vor avea parte de o săptămână de relaxare, urmată de una de susținere a restanțelor.

Întrebați cum li s-au părut examenele, mulți studenți din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare spun că acestea au fost dificile și că așteaptă vacanța cu nerăbdare.

“Fiind anul IV, personal m-am așteptat la o sesiune mai ușoară decât cele anterioare, dar, de fapt, nu a fost chiar așa. Notele primite până acum mi s-au părut destul de bune, iar examinarea corectă. Aștept cu nerăbdare ultima sesiune din anul universitar și finalizarea studiilor”, mărturisește Daniel.

“Aștept vacanța cu nerăbdare! Sunt obosită atât fizic, cât și psihic. Săptămânile aceastea am învățat cât pentru tot semestrul, dar pe viitor nu voi mai face greșeala asta”, își propune Alexandra.

O altă studentă, de la informatică, a declarat: “Știm cu toții că sesiunea pentru un student reprezintă acele zile din an în care nu mai știi dacă este luni sau marți, ci doar câte zile mai ai până la următorul examen și câte pagini de memorat, proiecte de făcut, stres dacă treci la examenul cel mai greu din sesiune și tot așa. Evident că dificultatea sesiunii depinde de facultate și depinde de student, de modul în care acesta se raportează la anumite materii. În cazul meu, sesiunea este stresantă prin definiție, pentru că volumul de informații este mare, timpul probabil prea scurt de cele mai multe ori, iar aspirațiile pentru nota maximă persistă de la examen la examen. Bineînțeles că vina nu este a profesorilor, dânșii încearcă pe cât posibil să ne insufle cât mai multe cunoștințe, să ne provoace cât mai mult la auto-învățare și prin asta să ne dezvoltăm personal pe zi ce trece. Doresc tuturor studenților să se bucure de vacanța care urmează, pentru că merită din plin”.

Că sesiunile sunt mai ușoare ori mai grele asta depinde de unghiul de vedere al fiecărui student. De cât a învățat, de fapt. Baftă să fie!

Lasă un comentariu