Share
Unei eleve i s-a făcut rău și au curs râuri de cerneală

Unei eleve i s-a făcut rău și au curs râuri de cerneală

Dacă unei eleve i s-a făcut rău la școală nu e neapărat o știre: e  în perioada de creștere, e sensibilă și gingașă. Dar dacă nu se simte bine, se cheamă ambulanța și părinții – că așa e procedura. Dar ca să fie știre de presă, poți adauga: unii au zis că i s-a făcut rău după ce profesorul a țipat la ea. Da, acum e deja știre,  nici nu mai contează dacă e falsă. Dar, odată pornit tăvălugul, acesta e greu de oprit. Exemplul cel mai recent e cel de la Școala ”Nicolae Iorga” din Baia Mare, din 26 februarie. Unei eleve de clasa a VIII-a i s-a făcut rău, lucru sesizat de o colegă.  S-a chemat salvarea. De aici începe rostogolirea bulgărului de zăpada. Presa scrie că e posibil ca fetei i s-a făcut rău fiindcă s-a răstit un profesor la ea.  Directorul e asaltat de întrebări și e nevoit să răspundă.

„Fetiței i s-a făcut rău și a început să tremure. O colegă a chemat dirigintele și, conform procedurii, s-a inițiat un apel la 112. Personalul medical a dorit să o ducă la spital, însă, între timp, a fost sunată și mama elevei, care a venit, ulterior, la școală. În cele din urmă, adolescenta a plecat însoțită de mama ei. S-a vehiculat varianta că un profesor ar fi strigat la ea, însă nici vorbă de așa ceva. Chiar am discutat cu profesoara de limba română, cu care a avut oră anterior, și cu colegii ei și nu se confirmă. În schimb, în pauza precedentă, atât eu, cât și dirigintele am avut o discuție amicală cu ea, referitor la postări pe care le-a făcut cu profesori în sala de clasă, pe care am rugat-o să le șteargă.

Însă, a fost o discuție amicală, nu am certat-o în niciun fel. Este posibil ca fetița să aibă unele probleme de sănătate, întrucât, există un precedent – în urmă cu doi ani, i s-a făcut rău tot așa, a căzut efectiv în timpul orelor” – lămurește lucrurile Mihai Boloș (foto stânga), directorul Școlii Nicolae Iorga din Baia Mare. Când să zici că lucrurile sunt lămurite, hopa și  ISJ Maramureș se bagă în seamă.

„Din informarea oficială (trimisă de direcțiune către ISJ – n.red.) reiese că unitatea de învățământ militează pentru asigurarea confortului fizic, psihic și emoțional al elevilor, motiv pentru care a fost chemată ambulanța, când eleva a manifestat starea de leșin. A fost anunțată mama elevei, care a însoțit-o la spital, iar în jurul orei 13.00, mama și fiica s-au întors la școală, starea fetei fiind ameliorată” – a declarat Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș. Și așa ne-am lămurit de ce s-a chemat ambulanța!

Așa că nu ne mai rămâne decât să ne parvină poziția Guvernului, a Președinției, a UE și a ambasadorului SUA la București, despre această facere de rău a unei eleve de clasa a VIII-a.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu