Share
Baia Mare rămâne a doua forță a țării și când e vorba de echipa națională de matematică a României 

Baia Mare rămâne a doua forță a țării și când e vorba de echipa națională de matematică a României 

La Olimpiada națională de matematică de la Deva, trei elevi băimăreni au obținut medalii și calificare în lotul lărgit de seniori al României –  o primă etapă din selecția pentru lotul final. Aceștia  au trecut și de barajul intermediar, susținut după un stagiu de pregătire de două săptămâni în capitală, calificându-se și în lotul restrâns – de 14 componenți – al României. E vorba de:

  • Darius Lazea, clasa a IX-a, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” Baia Mare, profesor îndrumător Meda Bojor – medalie de aur, pemiul III MEN; loc 10  la barajul intermediar
  • Vlad Nicolae Robu, clasa a XI-a, Colegiul Național “Vasile Lucaciu” Baia Mare, profesor îndrumător Erika  Darolți – medalie de argint, menţiune MEN; loc 5 la barajul intermediar
  • Paul Becsi, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” Baia Mare, profesor îndrumător Florin Bojor – medalie de argint, menţiune MEN; loc 12 la barajul intermediar.

Interesant e faptul că, în această fază,  Baia Mare rămâne a doua forță  a țării, după București (6 elevi) și înaintea Constanței (2) sau a altor orase, care au doar câte un reprezentant: Cluj-Napoca, Botoșani și Lugoj.

În conformitate cu Regulamentul specific privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naționale de Matematică , ”Calificarea elevilor în loturile restrânse de seniori, respectiv de juniori şi calificarea elevilor în echipele naţionale care vor reprezenta România la concursurile internaţionale de matematică se face în ordinea descrescătoare a punctajelor cumulate obținute la probele de baraj, ținându-se seama și de participarea activă la stagiile de pregătire”.

Rivulus Dominarum

 

Lasă un comentariu