Share
Școala „Vasile Alecsandri”, sub semnul Centenarului

Școala „Vasile Alecsandri”, sub semnul Centenarului

Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, Muzeul de Etnografie și Artă Populară și Asociația Veteranilor de Război, filiala „Bogdan Vodă” Maramureș, au realizat un proiect educațional intitulat „România mea… de 100 de ani”.

În cadrul acestuia s-au desfășurat numeroase activități menite să acorde istoriei naționale locul cuvenit între valorile pe care ar trebui să le aibă un popor, o revalorificare a tezaurului local şi naţional.

În 27 noiembrie, de pildă, s-a prezentat un spectacol susţinut de elevii claselor a V-a A şi a VI-a A, coordonaţi de profesoarele Adina Iosif şi Marcela Pop.

„A fost un moment emoţionant la care am vibrat româneşte, uniţi cu toţii: dascăli, părinţi, elevi, într-o Românie Mare. Elevii au recitat în spirit patriotic poeziile pregătite, au cântat acompaniaţi la taragot de un coleg mai mare, au dansat în costume populare, au pregătit scenete special pentru a-și exprima mândria că sunt români. Alături de montajul artistic, a avut loc vernisajul expoziţiei «Aceasta este România mea», realizat de elevii clasei a VIII-a C, coordonaţi de profesoarele Camelia Muraru şi Anca Man, şi o expoziţie de picturi pe sticlă a personajelor istorice care au marcat prin veacuri parcursul istoric al României. Expoziţia a fost pregătită de elevii clasei a IV-a A, coordonaţi de învăţătoarea Lucia Pop şi de profesorul Octavian Pop. De asemenea, «Muzeul Unirii», organizat în holul şcolii, a reunit diferite obiecte şi exponate, cărţi, reviste, obiecte populare, icoane, costume naţionale, care menţin vie tradiţia românească”, a declarat profesoara Adina Iosif.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu