Share
Școala în timp de pandemie: În o treime din unitățile de învățământ din Maramureș cursurile se desfășoară strict online. Vezi distribuția pe scenarii

Școala în timp de pandemie: În o treime din unitățile de învățământ din Maramureș cursurile se desfășoară strict online. Vezi distribuția pe scenarii

Noul coronavirus încurcă teribil sistemul educațional din Maramureș. S-a ajuns la situația în care o treime din unitățile de învățământ din județ funcționează strict în scenariul roșu, online.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.

Prin urmare, la data de 03 noiembrie 2020, se înregistrează următoarea situație:
– 205 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 1 (S1, verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
– 61 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 2 (S2, galben);
– 132 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (S3, roșu). Motivul este dat de situația epidemiologică.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ propun scenariile și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, iar decizia finală este luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Având în vedere rata infectării cu SARS-COV-2 la nivelul municipiului Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și-a suspendat temporar programul „față în față” cu publicul. Toate solicitările, cererile, petițiile, sesizările se pot transmite doar pe e-mailul instituției sau la numărul de telefon 0262212114 / fax 0262211992, zilnic, între orele 08:00-16:00. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Data de referință pentru aceste informații este 03 noiembrie 2020, ora 12.00″, au arătat reprezentanții ISJ Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu