Share
Școala în timp de pandemie: 139 unități de învățământ din Maramureș se află în scenariul roșu. 35.130 elevi fac cursurile online. Noua distribuție pe scenarii

Școala în timp de pandemie: 139 unități de învățământ din Maramureș se află în scenariul roșu. 35.130 elevi fac cursurile online. Noua distribuție pe scenarii

139 unități de învățământ din Maramureș, adică mai mult de o treime, se află în scenariul roșu. Afectați de asta sunt 35.130 elevi din județ, care fac cursurile strict online.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.

Prin urmare, la data de 05 noiembrie 2020, se înregistrează următoarea situație:
– 199 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 1 (S1, verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
– 60 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 2 (S2, galben);
– 139 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (S3, roșu). Motivul este dat de situația epidemiologică. Numărul elevilor care învață în aceste unități de învățământ din județ este de 35.130.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ propun scenariile și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, iar decizia finală este luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

„Având în vedere rata infectării cu SARS-COV-2 la nivelul municipiului Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și-a suspendat temporar programul „față în față” cu publicul. Toate solicitările, cererile, petițiile, sesizările se pot transmite doar pe e-mailul instituției sau la numărul de telefon 0262212114 / fax 0262211992, zilnic, între orele 08:00-16:00. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Data de referință pentru aceste informații este 05 noiembrie 2020, ora 12.00″, au explicat reprezentanții ISJ Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu