Share
Școala în timp de pandemie: 92 de unități de învățământ din Maramureș sunt în scenariul roșu. Vezi lista completă actualizată, adaptată la rata de infectare

Școala în timp de pandemie: 92 de unități de învățământ din Maramureș sunt în scenariul roșu. Vezi lista completă actualizată, adaptată la rata de infectare

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost aprobat scenariile pentru organizarea și desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar în perioada 29 martie – 02 aprilie 2021.

Vor desfășura cursuri

  • în scenariul verde – 152 unități de învățământ/structuri
  • în scenariul galben – 139 unități de învățământ/structuri
  • în scenariul roșu – 92 unități de învățământ/structuri
  • 13 unități de învățământ/structuri vor avea cursuri exclusiv online, cele din unitățile administrativ-teritoriale/localitățile carantinate zonal (Recea cu localitățile aparținătoare, Tăuții Măgherăuș cu localitățile aparținătoare și Coltău cu localitățile aparținătoare).

În conformitate cu adresa nr. 118.382/2021 primită de la CNCCI și semnată de șeful DSU, Secretar de Stat, dr. Raed Arafat, pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, se permite elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a domiciliați sau care au reședința în unitățile administrativ-teritoriale carantinate zonal, Tăuții Măgherăuș, Recea și Coltău cu localitățile aparținătoare care sunt înscriși la unități de învățământ de pe raza municipiului Baia Mare, să participe, conform calendarului de organizare și desfășurare, la susținerea probelor de la simularea evaluării naționale, respectiv la susținerea probelor de la simularea examenului de bacalaureat.

Deplasarea elevilor este circumscrisă altor motive justificate din ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul și în afara zonei carantinate.

Deplasarea la susținerea probelor se va realiza în baza declarației pe proprie răspundere sau în baza carnetului de elev avizat pentru anul școlar 2020-2021 de către conducerea unității de învățământ. În funcție de evoluția situației epidemiologice, scenariile pentru desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar vor fi actualizate.

Vezi AICI documentul oficial.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu