Share
Rugby-ul face cu ochiul și fetițelor (GALERIE FOTO)

Rugby-ul face cu ochiul și fetițelor (GALERIE FOTO)

Ieri, pe Arena Zimbrilor au venit peste 120 de copii din mai multe școli din Baia Mare ca să-i întâlnească pe jucătorii naționalei de rugby a României, aflați în cantonament înaintea meciului cu Portugalia. Timp de o oră au exersat pasarea balonului sau au jucat rugby-tag cu Stejarii. S-a lucrat pe mai multe ateliere și grupe, cel mai apreciat moment de micuții școlari fiind ridicatul în tușă, una dintre cele mai spectaculoase faze fixe ale jocului de rugby. La final, copiii au luat autografe de la jucători, s-au fotografiat cu ei și le-au promis că vor veni sâmbătă, 10 noiembrie, în tribunele Arenei Zimbrilor, pentru a-i încuraja.

  • “A fost amuzant pentru mine. A fost prima dată când am pus mâna pe acest balon oval și m-a derutat la început, pentru că sare foarte ciudat. Cred că rubgy-ul e un sport frumos și mi-ar plăcea să joc la o echipă feminină” – a spus Ștefania (10 ani)
  • ”Ce am făcut astăzi la teren a fost interesant, am repetat niște scheme care au fost foarte tari și pe care le voi povesti și colegilor mei, care nu au putut să vină azi”.  –  a declarat Tudor (11 ani)
  • Mi-ar plăcea să vin aici în fiecare zi. Ce bine miroase iarba. Și ce faină e mingea aia ascuțită. L-ați văzut pe ăla mare cu barbă (Andrei Rădoi – n.r.)?. Așa vreau să fiu și eu”  (Darius, 11 ani)
  • “Ne bucură faptul că acești micuți sunt doritori să cunoască acest sport, să-l descopere. Sper ca pe viitor să îi regăsim în număr cât mai mare la echipele de juniori de aici și, apoi, la seniori. Dorința mea și a tuturor celor ce iubesc rugby-ul este să avem cât mai multe grupe la toate vârstele – a declarat Mihai Macovei, căpitanul României.

Naționala de rugby a României va disputa, sâmbătă, de la ora 14.00 pe pe Arena Zimbrilor, un meci de baraj cu Portugalia, pentru menținerea în Rugby Europe Championship 2019. Partida va fi transmisă în direct pe Telekom Sport.

 

Lasă un comentariu