Share
Rectorul Universității Tehnice din Cluj Napoca a venit în Baia Mare la deschiderea anului universitar

Rectorul Universității Tehnice din Cluj Napoca a venit în Baia Mare la deschiderea anului universitar

Facultățile și-au redeschis porțile, așa că studenții au revenit în amfiteatre. În acest an,  la deschiderea deschiderea anului universitar  de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare  a fost prezent rectorul Universității Tehnice din Cluj Napoca, Vasile Țopa.

”Ne dorim să oferim studenților noștri educația necesară pentru a deveni specialiștii de care avem atâta nevoie. Studenților de anul I le doresc bun venit în comunitatea noastră academică” – a spus Vasile Țopa, în sala de sport a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, unde a avut loc festivitatea. El le-a urat tinerilor să aibă inteligența de a schimba ceea ce se poate schimba, înțelegerea pentru a accepta ceea ce nu se poate schimba și înțelepciunea de a putea distinge între ce pot  – și ce nu pot  – schimba.

Rectorul nu s-a ferit să spună cu voce tare că ”finanțarea învățământului universitar românesc lasă enorm-enorm de dorit”,  moment în care sistemul de sonorizare a avut o sincopă. Mesajul însă a fost însă transmis, fiindcă a fost reluat,  însoțit de o glumă care a dat savoare momentului. Reprezentanții autorităților județene și locale au promis – la fel ca în alte dăți – că vor susține învățământul universitar băimărean.

Lasă un comentariu