Share
Proiect pentru liceeni privind securitatea și sănătatea în muncă

Proiect pentru liceeni privind securitatea și sănătatea în muncă

Inspecţia Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judetean continuă și în acest an colaborarea în ceea ce privește proiectul “Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”. Acesta are caracter național și se adresează claselor a X-a, a XI-a și anului I de școală profesională.

În acest an, la proiect iau parte șase unităţi de învăţământ din Maramureş: Colegiul Tehnic „Transilvania” Baia Mare, Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmaţiei, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Târgu Lăpuş, Liceul Tehnologic „Marmaţia” Sighetu Marmaţiei, Liceul Borşa și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare.

În 9 aprilie, la Colegiul Tehnic “Transilvania” s-a desfășurat faza judeţeană a concursului “Ştiu şi aplic”, la care au participat 34 de elevi din cele șase licee amintite.

Potrivit reprezentanților ITM Maramureș, printre obiectivele acestui proiect se numără: identificarea, stimularea şi promovarea elevilor cu aptitudini creative şi interes sporit pentru acest domeniu de studiu – securitate şi sănătate în muncă;  dezvoltarea competenţelor elevilor; educarea tinerei generaţii încă de pe băncile şcolii cu privire la importanţa unui mediu de muncă sănătos şi sigur.

“Proiectul are şi scopul de a propune introducerea disciplinei securitate şi sănătate în muncă în învăţământul preuniversitar, componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate. Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze: lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă etc. Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume”, mai precizează reprezentanții ITM Maramureș.

Lasă un comentariu