Share
Premii naționale care au răsplătit creativitatea elevilor maramureșeni

Premii naționale care au răsplătit creativitatea elevilor maramureșeni

La Colegiul Național ”Costache Negri” din Galați a avut loc a doua ediție a Festivalului-Concurs ”Arcade”. Organizat de revista ”Arcade”, în colaborare cu Universitatea ”Dunărea de Jos”, ISJ  Galați și CCD Galați, concursul cu participare națională a avut o perioadă de înscrieri, încheiate în 16 mai, iar jurizarea a s-a făcut după circa o săptămână la toate secțiunile competiției:

  • Creație literară: proză scurtă și eseu
  • Creație literară: poezie
  • Cercuri de creație (literară, plastică, jurnalistică)
  • VideoLIT: videopoem și videointerviu
  • Arte plastice și iconografie (desen, pictură, icoană)

Maramureșul s-a înscris la trei secțiuni și la fiecare a cucerit o distincție.

Premiul I a fost obținut la secțiunea ”VideoLIT: videopoem și videointerviu” de către echipa  Filofteia Marciana Covaciu – Patric Stan – Vlad Tarisnyas  (clasa a XI-a, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu Baia Mare – vezi foto), profesor îndrumător: Daniela Sitar Tăut.

Rivulus Dominarum

Premiul II  la secțiunea ” Cercuri de creație” a revenit echipajului Școlii Gimnaziale ”Nichita Sănescu” Baia Mare, alcătuit din Lorena Oanea, Alexia Maria Lupuțan și  Bianca Larisa Băban (clasa a VI-a), profesor îndrumător Delia Vancea.

Mențiune a obținut, la secțiunea ”Arte plastice și iconografie”, Diana Bozai (clasa a V-a) de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Baia Mare, profesor îndrumător Delia Vancea.

Lasă un comentariu