Share
PREMIERĂ. Întâile zebre tridimensionale în Baia Mare au fost realizate de elevii Colegiului de Arte

PREMIERĂ. Întâile zebre tridimensionale în Baia Mare au fost realizate de elevii Colegiului de Arte

Elevii clasei a IX-a C de la Colegiul de Arte Baia Mare au realizat azi, 7 noiembrie, două treceri de pietoni tridimensionale, pe strada Petofi Sandor, în zona şcolii lor. Marcajele rutiere au fost trasate astfel încât să le producă şoferilor o iluzie optică, una care care să-i atenţioneze cu privire la încetinirea vitezei. Umbrele efectuate le dau şoferilor senzaţia că se află în faţa unor obstacole, iar tendinţa este aceea de a  reduce viteza. Elevii au lucrat sub supravegherea poliţiştilor şi profesorilor câteva ore, timp în care circulaţia auto în zonă a fost restricţionată. Materialele necesare au fost puse la dispoziţie de Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare.

Realizarea zebrei 3D este parte a campaniilor iniţiate de IPJ Maramureş pentru reducerea vitezei şi creşterea siguranţei pietonilor. Poliţiştii speră ca efectul tridimensional să fie util pentru şoferi şi în acelaşi timp atractiv pentru pietoni, astfel încât aceştia să nu mai traverseze neregulamentar.  Dacă își va dovedi utilitatea, zebra 3D va fi amplasată și în zona altor unităţilor de învăţământ din Baia Mare.

2 Comentarii în această postare

  1. Foarte bine,dar e nevoie si de o hotarare a consiliului local prin care in zona scolilor si a gradinitelor viteza sa fie reglementata la maxim 30 km/h.Si indicatoare de presemnalizare,ca nu prea exista asa ceva,ce sa mai vorbim de indicator de atentionare gen :,,Atentie copii!!”.

    Răspunde

Lasă un comentariu