Share
O profesoară de la Școala Gimnazială Strâmtura se află printre cei 10 câștigători ai concursului #Digitaliada

O profesoară de la Școala Gimnazială Strâmtura se află printre cei 10 câștigători ai concursului #Digitaliada

Ediția a IV-a a concursului de resurse educaționale deschise #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. Participanții au putut înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale.

La categoria Proiectare Didactică, premiul pentru învățământ gimnazial i-a revenit Elenei Lavinia Florea, profesor de matematică la Școala Gimnazială Strâmtura, pentru proiectul didactic „Scăderea fracțiilor zecimale”. Premiul constă într-un telefon smart cu accesorii video, în valoare de aproximativ 800 euro.

 „Avem nevoie, desigur, și în educație de o schimbare; o schimbare în bine bazându-ne mult pe sprijinul tehnologiei, pe sprijinul unor proiecte digitale introduse în arhitectura unei lecții. Am încercat să țin pasul cu noutățile introducând treptat în orele de matematică diferite materiale digitale. Copiilor le place, devin mai interesați, le captezi atenția„, a declarat profesoara Elena Lavinia Florea.

 În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă,  pe perioada suspendării cursurilor școlare.

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul primar și gimnazial. 

Lasă un comentariu