Share
O întâlnire aproape colegială la un colegiu băimărean

O întâlnire aproape colegială la un colegiu băimărean

Reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au avut ieri, 29 octombrie, o întâlnire cu elevii din clasa a XI-a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare. Aceștia au dorit au dorit să afle mai multe despre profesiile de polițist, pompier sau jandarm.

Interesul s-a manifestat prin întrebări de genul: Care sunt riscurile  și satisfacțiile fiecărei meserii? Cum arată profilul moral al oamenilor legii? Care sunt școlile care formează viitori polițiști, pompieri, jandarmi? Există șanse pentru o carieră de succes în România? Ce însemnă integritatea profesională? Cum ajung polițiștii în trupele speciale? Ce face un voluntar SMURD? Care sunt condițiile necesare pentru a participa la examenul de admitere în școlile de profil?

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Județean Anticorupție și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș au oferit liceenilor toate informațiile solicitate, cu speranța că unii le vor deveni curând colegi de arme.

Lasă un comentariu