Share
Nouă elevi și trei dascăli, reveniți din Italia, se află în izolare voluntară la domiciliu; în 24 de ore au revenit din Italia 46 de persoane

Nouă elevi și trei dascăli, reveniți din Italia, se află în izolare voluntară la domiciliu; în 24 de ore au revenit din Italia 46 de persoane

În prezent, în județul Maramureș sunt 82 de persoane care se află în izolare voluntară la domiciliu și niciuna în carantină. În ultimele 24 de ore  în județ  s-au întors din Italia 46 de persoane, fără probleme de sănătate, venind din zone care nu au fost afectate de coronavirus.
Despre situația mobilității în învățământ a oferit detalii Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș. Ea a precizat că  șapte elevi și doi dascăli de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, precum și doi elevi și o învățătoare din Ulmeni s-au întors recent din Italia și au intrat în izolare voluntară la la domiciliu, începând din 24 februarie.

“Am solicitat informații de la toate unitățile de învățământ din județ. Am avut șapte elevi și doi dascăli de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare,care s-au aflat în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus. Ei s-au aflat numai în tranzit prin zona care a devenit problematică.  Nu au intrat în contact cu elevii sau alte cadre didactice și au fost depuși în carantină timp de două săptămâni în  24 februarie. Însă nu au fost singurii elevi aflați în Italia în plină isterie provocată de coronavirus. Doi elevi din Ulmeni s-au deplasat împreună cu familia, într-un city break. Mama lor este învățătoare tot în Ulmeni. Toată familia se află în izolare voluntară la domiciliu pentru două săptămâni, începând  tot din 24 februarie” –  a declarat Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș.

Copiii și mama lor nu au intrat în contact cu elevii din Ulmeni. “Am luat măsurile necesare la nivelul unității de învățământ. Am anunțat ISJ, DSP și medicul de familie . Copiii sunt elevi în clasele a IV-a și a VII-a, iar mama lor este învățătoare în cadrul instituției noastre. Ei au fost inclusiv în Veneția, însă, la acel moment, zona nu era inclusă în lista celor aflate în carantină. În momentul în care Veneția a fost inclusă pe listă, ei se aflat la 160 km de localitățile afectate. Ei au intrat în izolare voluntară la domiciliu, imediat ce au ajuns acasă” – a precizat Anca Crina Rus, directorul Liceului Tehnologic Florian Ulmeanu din Ulmeni. (C.Ț.)

 

Lasă un comentariu