Share
Mai mulți bani pentru dascălii care corectează lucrările de la Evaluare Națională și Bac 2024

Mai mulți bani pentru dascălii care corectează lucrările de la Evaluare Națională și Bac 2024

Lucrările la examenele de Evaluare Națională și Bac 2024, corectate de profesori vor fi recompensate cu mai mulți bani, calculul făcându-se în funcție de volumul de muncă, a explicat Ministrul Educației, Ligia Deca. Lucrările elevilor se vor corecta digitalizat iar selecția profesorilor evaluatori se va face aleatoriu, prin platforma ministerului.

”Platforma, cred eu, reduce efortul, nu-l crește. Într-adevăr, este o muncă diferită din anumite puncte de vedere. Cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an. Deci nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare. Dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare, să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă”, a spus Deca, la TVR Info.

”Numărul de lucrări se stabilește în funcție de disciplină. Sunt mult mai multe la BAC față de Evaluarea Națională. Și în funcție de niște bareme pe care noi le stabilim printr-un act normativ. Urmează ca acest act normativ să fie publicat,”a mai precizat Ligia Deca.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu