Share
Laborator digital la Școala Gimnazială din Recea, câștigat prin concurs

Laborator digital la Școala Gimnazială din Recea, câștigat prin concurs

Școala Gimnazială Recea are acum un laborator digital nou-nouț. Asta pentru că  este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și prima școală din județul Maramureș care intră în programul Digitaliada, al Fundației Orange. Laboratorul e dotat cu 26 de tablete pentru ca fiecare din cei 72 de elevi să poată lucra individual în timpul orei, dar  și cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Împreună cu echipamentele, se primește un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și  a tehnologiei informatiei și comunicării (TIC) cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

 

Pentru mine, ca director, apartenența școlii noastre la familia Digitaliada reprezintă un succes enorm. Suntem conștienți de perioada de tranziție care urmează, dar îmbinarea educației tradiționale cu elemente digitale reprezintă viitorul pentru actul didactic. Educația digitală este în momentul de față o necesitate. Ea îi ajută atât pe profesori, cât și pe elevi să rămână ancorați în modernitatea vremurilor pe care le trăim” – a declarat directorul școlii,  prof. drd. Veronica Oneț (foto stânga).

 

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Lasă un comentariu