Share
Inspector școlar general Anca-Minodora Costin-Hendea: „Apreciem eforturile dascălilor care au înțeles că lumea școlii și paradigmele educaționale se schimbă și evoluează chiar sub ochii noștri”

Inspector școlar general Anca-Minodora Costin-Hendea: „Apreciem eforturile dascălilor care au înțeles că lumea școlii și paradigmele educaționale se schimbă și evoluează chiar sub ochii noștri”

Cu ocazia sărbătorilor care se apropie, inspector școlar general, prof. dr. Anca-Minodora Costin-Hendea, transmite un mesaj:

„Momentele de cumpănă pe care le trăim influențează stabilitatea socială și ne solicită intervenții adecvate, solidaritate, implicare competentă, echilibru, empatie. Noi toți – elevi, profesori, părinți – învățăm să ne adaptăm la noile schimbări, căutând, zi de zi, soluții care să asigure accesul tuturor tinerilor maramureșeni la educație, pentru că școala, devenirea tinerilor trebuie să rămână preocupări esențiale într-o lume matură și rațională.

De Sfintele Sărbători Pascale, cu gratitudine şi respect transmitem mulţumirile noastre tuturor partenerilor instituționali care au sprijinit activitatea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, popularizarea activității  instituției, consolidarea imaginii pozitive a acestei instituții, oferindu-ne  oportunitatea de a avea o perspectivă echilibrată asupra activității noastre, dar și o privire introspectivă asupra a ceea ce suntem sau trebuie să devenim.

Subliniem că implicarea proactivă în viața școlii a elevilor și părinților ne oferă posibilitatea de a obține o viziune realistă asupra activității Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, în timp ce intervențiile educative întreprinse determină valori, atitudini, modele comportamentale, reprezintă un plus adus educației formale și nonformale, răspunzând expectanțelor formative pe care societatea contemporană le definește.

Apreciem eforturile dascălilor care au înțeles că lumea școlii și paradigmele educaționale se schimbă și evoluează chiar sub ochii noștri, care au acceptat provocările învățării la distanță,  păstrând  elevii conectați la ethosul școlii,  furnizându-le material informativ, lecții online, fișe de lucru, exerciții, aplicații didactice, mai ales în perspectiva examenelor naționale și a prelungirii perioadei de întrerupere a cursurilor.

În prag de sărbătoare, îmi exprim speranța că vom trăi spiritul Floriilor și al Învierii prin emoții autentice și bucurii duhovnicești, însoțite de credință și vibrație sufletească, de manifestarea solidarității, de nădejdea într-un viitor binecuvântat cu sănătate, cunoaștere și autocunoaștere”.

Lasă un comentariu