Share
Forumul „Merito” Maramureș deschide alte uși în țară

Forumul „Merito” Maramureș deschide alte uși în țară

Proiectul „Merito” printr-o altfel de școală a atras tot mai multe cadre didactice și elevi din Maramureș. Din 2019, echipa județului se reinventează mereu, dând roade de la an la an. Munca asiduă se concretizează în ateliere creative, de învățare remedială, deplasări la alte comunități „Merito” din țară. Acolo au loc schimburi de experiență și activități în echipă.

Atelierele de învățare colaborativă reunesc dascăli maramureșeni implicați, care învață să împărtășească din experiența lor la catedră.  Elevii sunt din ce în ce mai încântați de „altfel” de activități prin ajutor, comunicare, limbi străine, creativitate, joc și mișcare. Deplasările în țară sunt un prilej de a lucra în echipă și de a împărtăși fiecare din experiența acumulată. La fiecare deplasare se pregătește câte o temă. După întâlnirea cu comunitatea de profesori tineri din Florești-Cluj, a venit rândul Botoșaniului.

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, La Colegiul Național „August Treboianu Laurian” din Botoșani  a fost despre învățare activă, colaborare, relația profesor-elev, despre emoții și autenticitate.Trei ore de lucru intens în care s-au dat sarcini provocatoare, testându-se gândirea creierului.

Echipa Merito Maramureș așteaptă cu nerăbdare următoarea destinație.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu