Share
Examene de admitere la Academia de Poliţie şi Şcolile de Agenţi de Poliţie

Examene de admitere la Academia de Poliţie şi Şcolile de Agenţi de Poliţie

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a declanşat activitatea de selecţie a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ale  Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, pe locurile alocate  Ministerului Afacerilor Interne

Sesiunea de admitere august-septembrie 2018Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – 305 locuri (dintre care 8 locuri pentru romi, 6 locuri pentru maghiari şi 4 locuri pentru alte minorităţi). Concursul de admitere la Academia de Poliţie se desfăşoară în perioada 31 iulie – 24 august şi are două probe: cele eliminatorii şi proba de evaluare a cunoştinţelor. Înscrierea candidaţilor se va face până în 25 mai ● Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.279 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi) ● Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).

Sesiunea ianuarie 2019 Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.275 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi)  ● Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).

Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de  admitere la școlile de poliție se pot depune până la 15 iunie pentru sesiunea august-septembrie 2018, respectiv 23 noiembrie  pentru sesiune ianuarie 2019.

Prima etapă de selecţie a candidaţilor care optează pentru Şcolile de Agenţi de Poliţie constă în evaluarea psihologică și examinarea medicală a candidaților, aceste activități realizându-se la unităţile care au recrutat candidaţii (inspectorate județene de politie și Poliția Capitalei).  A doua etapă  constă în contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice. Aceste activități se realizează la sediul unităților de învățământ. A treia etapă constă în examenul de verificare a cunoştinţelor printr-un test-grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere).

Condiţiile legale de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile se găsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, respectiv http://mm.politiaromana.ro.

Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se efectuează în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 14.00 la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, din municipiul Baia Mare, str. 22 Decembrie, nr. 37 – Serviciul Resurse Umane, telefon 0262-207.711, de unde pot fi obţinute şi alte relaţii suplimentare.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu