Share
Elevii vor putea urmări “Ora de Religie” la Trinitas TV

Elevii vor putea urmări “Ora de Religie” la Trinitas TV

Pentru că toate unitățile de învățământ au fost închise, Patriarhia Română vine în sprijinul elevilor prin intermediul Trinitas TV. Aceștia vor avea posibilitatea să păstreze contactul cu disciplina școlară religie prin intermediul emisiunii “Ora de Religie”. Emisiunea va fi difuzată în premieră vineri, de la ora 12:00, după care următoarele ediţii vor fi transmise în fiecare miercuri de la aceeaşi oră, informează basilica.ro.

Activitățile care vor fi difuzate în cadrul acestei emisiuni se vor organiza pe cele trei niveluri de învățământ (primar, gimnazial și liceal), câte 20 de minute/nivel.

„Aceste activități au rol complementar orei dereligie din școală, prin faptul că transmit elevilor telespectatori o serie de cunoștințe, atitudini și valori consonante cu competențele pe care le propun programele școlare pentru disciplina Religie. Deoarece nu vor fi organizate pe clase (fiecare profesor de Religie are o altă planificare a materiei), ci pe niveluri de studiu, temele activităților necesită o flexibilitate în abordare, prin alegerea acelora care pot fi prezentate pe ciclu de învățământ (primar, gimnazial, liceal)”, au transmis reprezentanţii Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

Lasă un comentariu