Share
Elevii de la Colegiul „Aurel Vlaicu” și-au sărbătorit patronul spiritual (GALERIE FOTO)

Elevii de la Colegiul „Aurel Vlaicu” și-au sărbătorit patronul spiritual (GALERIE FOTO)

În perioada 19-21 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare s-au desfășurat zilele omagiale dedicate patronului spiritual al colegiului – Aurel Vlaicu – inginer, inventator și aviator român de reputație europeană. Cu această ocazie a avut loc și lansarea proiectului “Și noi vrem aripi!”, care va cuprinde o serie de activități tematice.

Coordonatori sunt director prof. dr. Gina Marian, prof. ing. Adina Pop Vădean, prof. Diana Venczel și prof. ing. Sanda Petruțiu, iar obiectivele proiectului urmăresc dezvoltarea nivelului cunoașterii științifice tehnice și aeronautice, formarea unei atitudini investigative asupra utilajelor și a aparaturii de zbor, promovarea unor posibile modele demne de urmat de către tinerii liceeni, precum și informarea despre posibilele cariere și profesii din domeniu.

“Cadre didactice și elevi au vizionat documentare despre viața și activitatea pionierului aviației române, au rezolvat rebusuri tematice și au participat la concursuri de tip quiz, au realizat miniaturi, postere sau desene după avioanele marelui înaintaș. Activitățile au continuat cu o lecție-vizită la Aeroportul Internațional Maramureș, la ROMATSA și urmează cea de la UACE Dumbrăvița, toși fiind parteneri în proiect. Elevii au învățat să lucreze în echipă, să transfere cunoștințe teoretice de mecanică și electromecanică sau automatizări în practică, au vizitat turnul de control, au asistat la decolare și aterizare, și-au exersat competențele de comunicare prin exprimarea propriilor opinii, idei, sentimente. Cer senin!” – a declarat director prof. dr. Gina Marian de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”.

 

Lasă un comentariu