Share
Elevi de la ”Titulescu” în practică la restaurante din Lisabona

Elevi de la ”Titulescu” în practică la restaurante din Lisabona

În perioada 26 ianuarie – 16 februarie, un grup format din 15 elevi de clasa a X-a (liceu, calificarea tehnician în gastronomie) și doi profesori de specialitate de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” (CENT) Baia Mare se vor afla în Lisabona, la cel de al doilea flux de mobilitate din cadrul proiectului “Învăţând să învăţăm pentru viaţa activă”.

Acesta este implementat de CENT Baia Mare, în calitate de beneficiar, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea Cheie 1, proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale VET. Elevii vor parcurge un stagiu de formare profesională care va cuprinde 90 de ore de instruire practică în restaurante.

“Stagiul de formare profesională se va desfășura în diverse restaurante din Lisabona și le va oferi elevilor noștri oportunitatea să-și dezvolte competențele profesionale la standarde europene, în domeniul de calificare, să-și exerseze și să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și, nu în ultimul rând, să se dezvolte în plan personal, prin experiențele sociale și interculturale pe care le vor trăi pe perioada mobilității. Pe lângă activitățile de instruire practică, mobilitatea include și un program de pregătire culturală constând în vizite și excursii la obiective reprezentative pentru istoria și cultura poporului portughez. Organizația intermediară din proiect, partener internațional al Colegiului Economic «Nicolae Titulescu», care va asigura toate condițiile necesare derulării stagiului de mobilitate pentru grupul de elevi și profesori este Casa da Educação din Lisabona”, precizează prof. Crina Georgeta Buda (responsabil proiect) și prof. Mariana Mitrea (responsabil diseminare) de la colegiul băimărean.

Lasă un comentariu